Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

27 Kasım 2015 | Cuma

Turbahçe

19 gündür ligi bittiği için maç yapmamış ama, oynadığı Celtic maçı da dahil son 6 maçını kazanmış Molde, maça 1 yıldır oynamayan santraforu ile ve yine oyunu kendi alanında kabul ederek başladı.
Fenerbahçe, hasta olan Mehmet Topal yerine Ozan'ı kullanıyor ve Pereira'nın söylediği "ön alanda basan takım" kimliğinde oynuyordu.
Suni çim sahanın ağırlığına rağmen tempolu idi takım. Başta Souza şut ve savunma arkasına pasla Ozan'ı kaçırıp sazı eline aldı ama sonra durdu.
Duran topta Nani ve Josef az heyecanlandırdılar.
Diego'nun ortası dışında, orta seçenekleri Fernandao'ya rağmen işe yaramadı.
Ozan'ın savunma arkasına Gökhan'ı kaçırdığı pozisyon Alper'e şans getirdi. İlk 45 dakikada Josef ve Fernandao'nun şutları dışında, rakibin de 3. alanı iyi kapatması dışında şut şansı bulamadık.
Nani etkili değildi, Fernandao'yu pek kullanamadık, Diego yine öne oynamayandı.
Rakibin hızlı atakları ve direkten dönen şutu biraz korkuttu ama, soğuk,yağışlı ve rüzgarlı havanın, rüzgarı arkasına alarak oynanan ilk yarının % 61 ile üstün ve güvenli oynayanı Fenerbahçe idi.
İlginç olanı da, ligin en fazla faul yapan ve maç başı 15 - 16 faullerde olan Fenerbahçe , ilk yarıyı sadece 1 faul yaparak bitiriyordu.

Gol tam zamanında geldi
İkinci yarıya asıl santraforları Kamara ile başladılar. Biz de tempoyu düşürdük. 55'e kadar da Diego'nun ve Younussi'nin şut denemesi dışında sahada pozisyon olmadı.
Sonra Fenerbahçe'nin 55 - 65. dakika arası düşüşü ,pasla çıkışlarda top kayıpları Kjaer ve Alves'i sararttı.
Ancak, Alper'in adrese ortası Fernandao ile golü tam zamanında buldurdu. Fabiano iyi oynuyordu,Younussi'nin topunu krtik dakikada çıkardı. Hasan Ali-Kadlec değişikliği sakatlığa bağlı idi.
Etkisiz Nani-Volkan değişikliği geç bile geldi. Nitekim Volkan, İniesta tarzı bir pasla Fernandao'yu pozisyona soktu, Ozan da fişi çekti.
Son haftalardaki çıkışını sürdüren ve son 8 maçında sadece 2 gol yiyen F.Bahçe , 270 dakikadır gol yemediği Avrupa liginde tur atlamayı Celtic'ten 1 puan bile alsa garantileyerek
dönüyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor