Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

14 Eylül 2015 | Pazartesi

Hani hücum?

Pereira, Kasımpaşa maçına ön liberoda tek Josef onun önünde sağında Raul solunda Ozan onların önünde solda Nani sağda ve bazen hücum arkasında Van Persie ve tek santrafor Fernandao ile çıktı.
Bu kadro ile Pereira diyordu ki:
1) Orta sahamı kalabalık tutup topa sahip olup tandemde yeni oynayan ve ne yapacağı belli olmayan tandemime yük bindirmeyeyim.
2)Hücuma arada sırada kenar bekleri destek versin ama aslında öndekilerin becerisine bakayım.
Ama takımın bu düzende orta alanın 2 tarafında gerçek anlamda kanat adamı olmayınca hücumu işlemedi.
Yine akordu yoktu takımın. Van Persie sürekli geri gelip top alınca 'play maker' gibi de oynamak zorunda kalınca oyundan düştü, buna rağmen F.Bahçe'nin heyecanlandıran 2 pozisyonunda o vardı. Şener ve Caner hücuma yeterli destek veremediler. Raul'ün katkısı yoktu.
Aslında Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yoktu. Raul'ü dışarı alıp, Bursa'da beraberce 60 üzeri gol ve asisti olan Şener-Ozan-Volkan ve Fernandao'yu,Van Persie ve Nani ile kullanmak, kanattan da hızlı gelmek demekti. Ama bu da olmayınca kısır bir maç seyrettik. Tek gol şansı olan duran toplardan bir kornerde Nani-Josef işbirliği golü getirdi Bu gol, 3 İstanbul takımının ligdeki ilk endirekt vuruş - korner golü oluyordu. Kasımpaşa ise Şener'in kanadından Del Valle ile gelme dışında pek iş yapmadı.

Volkan Şen oynar

İkinci yarı 50 ve 60 arası Kasımpaşa daha baskılı gözüktü ama pozisyonu, Şener pası Van Persie vuruşu ile bulan yine F.Bahçe oldu.
60'da Alper ve Markoviç girdi, Van Persie ve Nani çıktı. Teorik olarak 2 yeni kanat adamı ile 4-1-4-1'e döndü F.Bahçe. Aydın ve Eren ile cevap verdi Kasımpaşa. Baskı daha da arttı. Veysel küfredip atıldı. Buna rağmen öne gidemedi takım. Çünkü Rize'den sonra korkan Pereira, Ozan, Raul, Josef 3'lüsünü bozmayıp savunmaya yatıyordu.
Bu da.F.Bahçe tarihinin en çok faul yaptığı maçlardan birini oynatıyordu.
88'deki Raul-Volkan değişikliği çok önce yapılmalı idi. Volkan 1 dakikada yaptıkları ile umarım Pereira'ya bir şeyler anlattı.
F.Bahçe hücum anlamında iyi oynatılmadı ama 3 puan önemli idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor