Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

24 Ağustos 2015 | Pazartesi

2 hafta kredi

İlk yarı bittiğinde kaleci Volkan topla 20 kere buluşurken, Fernandao 14, Robin van Persie 13 kere buluşmuştu!
Diego'nun 45 dakika boyunca Van Persie'ye 1, Fernandao'ya sadece 2 pası vardı!
Bu 2 rakam bile maçın ilk yarısını özetliyordu.
4-1-3-2 ile, Topal ön libero, Nani sol, Josef sağ, Diego hücum arkası çıkmıştı. Ama ne hücuma çıkabilen ne de takım savunması yapabilen takım olmuştu. Zerre kadar koordinasyon yoktu takımda. Hücum da yoktu, savunma da. Souza'yı, Şener önünde kullanma garabeti de ayrıca dertti. İşte kanıtlar:
1) Maç başına, ortalama,45 dakikada 200 civarı topla buluşan F.Bahçe ilk defa sadece 106 defa topla buluşuyordu.
Yani,F.Bahçe top yapamıyordu.
Bu nedenle topla oynama % 50-50 oluyordu.
2) Geçen hafta kazandığı 34 topun 30'unu 2. Bölgede kazanan ve hücuma hızla çıkan Çaykur Rize'nin bu özelliğinden habersiz Pereira'nın öğrencileri, Diego, Fernandao ve sonunda Nani ile top kaptırıyor ve penaltı da böyle oluyordu.
3) Hücuma hiç gidemeyen takım Van Persie'nin klası sayesinde ilk hücum ve şutta golü buluyordu.
4) Daha sonrasında da hiçbir oyun planı olmayan, sezon başı yeterince çalışmadığı için de henüz kondisyonu yeterince de olmayan, güçsüz F.Bahçe üst üste pozisyon veriyor ama maçın adamı Volkan sayesinde inanılmaz bir ilk yarı galibiyeti alıyordu.
5) İki stoperden özellile Alves'in ağır olması,savunma arkasına adam da kaçırıyordu.Bu da F.Bahçe'ye çabuk stoper transferi ya da Kadlec'in tercihini gündeme getiriyordu.
İlk yarı orta saha yol geçen hanı olunca, Fernandao-Alper değişikliği ile 4-2-3-1'e döndü Pereira.

Mücadele yeterli değildi

Doğrusu, haftalardır birçok yazarın da yazdığı gibi buydu.Takım daha toparladı, topla daha fazla oynadı, organize ataklar az da olsa yapılmaya başlandı. Bunda, ilk yarı tempo yapan Rize'nin yorulmasının da payı vardı.
Van Persie, 60'da Sow ile değişti.
Taktik değil adam değişikliği idi. Ama 71'deki Diego-Ozan değişikliği, savunmaya dönük ve de taktiğe de etkili bir değişiklik idi. Ama çıkarken, o ana kadar iyi oynayan Alper'in kaptırdığı top, Kjaer'in ayağından filelere gitti. Son dakika kaçanları da beceriksizlikti.
Sezonun başı tamam ama bu Rize için de geçerli ve bu bütçeli kadronun maçı domine edememesi ve mücadele azlığının mazereti yok.
Hazır olmak için 2 hafta daha kredileri var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor