Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

05 Nisan 2015 | Pazar

Şampiyon belli

Son 12 maçının tümünde ilk yarılarda kendi ve rakibinden 1 den fazla gol görmediğimiz F.Bahçe'nin ilk 8 dakikada 2 gol birden bulması maçın en ilginç yönü idi.
İlk golde savunma hatasına Topuz'un vuruşu işi bitirdi.Ama, 2 . golde, kombine ve doğru atağı hızlı yapabilmenin avantajını Emre-Webo-
Sow paslaşması ile kullandı F.Bahçe.
Golden sonra zaten iyi yaptığı işi yapıp, topla çok oynadı, soğuttu F.Bahçe. Deniz'in direkten dönen topu dışında ilk yarıda pozisyon vermedi.
Volkan ve Obraniak'ın sakatlıkları 2 teknik adama da 2. yarı çok gerekecek taktik değişikliklerden birini yaptırmak zorunda kaldı.
Webo-Sow'un kişisel becerisinin attığı 2. golde, gerek verkaç, gerek stoperlerden birini alıp kenara götürerek Sow'un önünü açma ile ''bir santraforun nasıl oynayacağını''gösteriyor, ayrıca ön alanda F.Bahçe onunla daha rahat top tutuyordu.
Emre, Topal ve Alper üçlüsü ise hem önleyen, hem de öne oynayan tarzında idiler. Tüm bunlara karşın, 2 kenarda Sercan ve Deniz ile hücuma daha çok gideceğini uman Karaman, bu oyuncuların savunma yapmayıp, ön alanda basmayacaklarını hesaba katamıyordu.

Sakatlıklar sıkıntı olacak

F.Bahçe'de Kadlec'in Alves'in yerine girdiği 2. yarıda da özgüveni müthiş yüksek oyunu devam etti.
Çok pası, bu sefer hızlı yapması, rakip kaleye daha hızlı gitmesi demekti.
Zaten, moral ve fizik gücü düşmüş Rize'nin de direnecek gücü kalmamıştı.
Aylardır tartışılan Emenike'nin dışarda kalması fikri bu maçta gerçekleşince , Webo'nun bu takımın asıl santrforu olduğu da ortaya çıkıyordu.
Emenike, bundan sonra da 'hamle adamı' olarak kulübede kalmalıydı.
Nitekim, Alper'in yerine giren Emenike, bugüne kadar şutlarının sadece % 9'unun gol olma istatistiğini burada da ilk girdiği pozisyonu kaçırarak bozmadı.
Bu maçtaki sakatlıklar F.Bahçe'nin bundan sonraki haftalarda en büyük sıkıntısı olacak. Ancak haftalar önce yazdığım tahminden hiç dönmedim; bu ligde 'çok atarak değil,az yiyerek 'şampiyon olunacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor