Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

15 Şubat 2015 | Pazar

Sağlam basıyor

Dakikalar 35'i gösteriyordu. Gazintep 1-0 mağluptu ama o dakikaya kadar F.Bahçe kalesinde 6 net pozisyon bulmuştu.
F. Bahçe ilk 35 dakikada ilk kez bu kadar pozisyon veriyor, Gazintep de iç saha maçlarında ilk kez bu kadar pozisyon buluyordu.
Peki bunun nedeni neydi?
Trabzon maçında rakibi boğan yapıdan Selçuk ve Alper yoktu. Yerine Sow ve Emre vardı. Takım bu kadro ile baskılı başladı. Kuyt'ın savunma arkasına şahane pasında Emenike ile de golü buldu, 2 dakika sonra Sow, Karcemarkas'a takıldı.
Ama ne olduysa sonrasında oldu.
Emenike ve Sow önde top tutamamaya başladı.
Bundan önceki maçlarda takım 35 metrede kompak bir yapıda oynarken, bu maçta öndeki adam ile en gerideki adam arasında 48 - 50 metre mesafe olmaya başladı. Oraya da G.Antep hızlı girdi. Vitor, Muhammed ve Mustafa hücum anlamında tüm varyasyonları deneyerek inanılmaz goller kaçırdılar.
Emre ve Diego'nun direnç düşüklüğü de bu duruma çanak tuttu.

Maceraya girmemeli
İkinci yarıya Diego-Selçuk değişikliği ile başladı ve orta alana hakim olmayı amaçladı İsmail Kartal. Doğrusu buydu ve oyun dengelendi. Ardından da maçın arayan adamı ve ligin ilk yarısı bittiğinde, çok diri olduğunu burada yazdığım Sow'un bilinçli pasında Kuyt ikinciyi, Caner'in müthiş pasında Sow da üçüncü golü attı.
Oyun o dakikada bitti aslında. Koridor haline gelen G.Antep'in sağ kandını F.Bahçe yol hanına çevirdi. Öyle ki, sonunda oradan Topal getirdi ve Sow dördüncü golü de attı.
Kuyt-Alper değişikliği, Alper'e penaltı çaldırdı ama bence değildi. Emre Belözoğlu beşledi.
Sonuçta, bugüne kadar G.Antep'in ilk yarılarda 3, ikinci yarılarda tam 21 gol yediğini, TRT Spor'da Cuma gecesi teknik analiz programında söylediğim ve aynısını yapacağını söylediğim F.Bahçe, ilk yarıya 1, ikinci yarıya 4 gol sıkıştırdı.
F.Bahçe, İsmail Kartal ile ''yere sağlam basan'' bir takım oldu. Ama, orta alanı tutan, kısa mesafede oynayan, gol yemesi zor olan takım özelliğini unutmamalı ve bunu kaybetmeden, fazla maceraya girmeden oynaması gerektiğini de bu maçla iyice öğrenmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor