Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

04 Ocak 2015 | Pazar

Kartal'ın doğruları

Ligin % 59 ile topa en fazla sahip olan takımı F.Bahçe ile , % 42 ile en az sahip olan 2. ekibi Başakşehir'in maçı idi. Başakşehir, F.Bahçeli savunmadan rahat top çıkarmasını engellemek için önde basarak başladı. Bu baskıyla F.Bahçe, özelikle Kuyt ile topla çıkarken kayıp yaptı ve öne çıkamadı. İlk kornerini ve ortasını 12. dakikada bulan F.Bahçe, 15. dakikadan sonra oyunda dengeyi sağladı.
M.Topal yine sahanın 'doğru yerde durmasını bilen adamı'ydı. Caner; hücuma katılmada ve savunmada çok iyiydi. Ama gol, daha önce 100 korner atıp 1 gol bulmuştu F.Bahçe'nin,bu maçtaki 2. kornerinde Kuyt ile geldi. İşin ilginci bu Başakşehir'in bu sezon yediği ilk korner golüydü ve F.Bahçe'nin kaleyi tutan ilk şutuydu.
Çıkıştaki Sow ile önce kenar ortasına kafa ile sonra savunma arkasına kaçarak 2 pozisyon buldu, kaçırdı. İlk yarının Uğur ile beraber etkisizlerinden Raul ve Semih de net pozisyonu kaçırdılar. Sonuçta,bu ligin hücuma en hızlı çıkan takımına ilk yarıda sadece 1 pozisyon vererek ve 7 deplasmanda 1 gol yemiş bu rakibe üstünlük sağlayarak ilk yarıyı avantajlı bitirdi F.Bahçe.

Alper'in golü bitirdi

Meireles sakatlanınca Selçuk ile başladı 2. yarıya Kartal. Alper'in golünden önce, klasik gollerin dışında, çok pasla gelen F.Bahçe, maçın hücum aksiyonları açısından en iyi adamı Alper'in şahane vuruşuyla golü attı, maç orada bitti. Sonra Başakşehir baskılı gözükse de F.Bahçe'nin kontrolündeydi.
Sow ile goller kaçtı. Başakşehir'in kaleyi bulan ilk ve tek şutunun 87de olması da, maçı ve F.Bahçeli oyuncuların hırsını özetliyordu. Sonuç: Doğru taktik Kartal'ın, doğru oyun topçuların başarısıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor