Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

07 Aralık 2014 | Pazar

Bana anlatamazlar

Ligin topa en az sahip olan takımı Balıkesir karşısında F.Bahçe maç boyu, sıkıcı, savaşmayan, mücadelesi düşük bir profil çiziyordu. Çünkü F.Bahçe ritmini bulamıyordu.
Orta saha adamları işin sadece savunma fonksiyonunu becermeye çalışıyordu.
Oysa 3 aynı özellikli adama kanat adamı gibi oynamak görevi de verilmişti.
Kanat oyununu oynamak için, çizgi kullanan ve son çizgiye inen çabuk adam gerekirken F.Bahçe'de bu yapıda adam bulunmuyordu.
Hücumdaki adamlara dikine pas veren,araya pas atan,savunma arkasına adam kaçıran oyuncu gerekiyordu ama F.Bahçe, bunu da beceremiyordu.

Selçuk değişikliği korkakça

Takım yavaştı. Hızlı oynamak demek , oyuncu başına topu 2 saniyeden daha az ayağında tutmak demektir. F.Bahçe'de bu süre 4 saniyelerin üzerinde oluyordu.
Kuyt ve Sow'un haftalardır olmayan katkılarına tahammül etmek de, tuz biber ekiyordu. Bu maça kadar 74 kornerden sadece 1 gol çıkaran F.Bahçe burada da dikiş tutturamıyordu. Gol mü? Meireles bile ben bir şey yapmadım ki ' diyerek, Emrullah'ın ikramını gayet iyi anlatıyordu.
2. yarıda F.Bahçe'de Topal ve Caner'in dışında iyi yoktu. Hücuma dikine giden Alper ve Emenike'de olmayınca, yana ve geriye pas vermekten gına getiriyordu.
Bu haldeki takım 1-0 önde iken oyuna, Emre yerine Selçuk alınıyor ve bendeniz, lig sonuncusu ve bu maçta kaleyi bulan tek şutu olmayan Balıkesir'e karşı bu korkak değişikliği anlamakta zorluk çekiyordu.
Rakibin üzerine geldiği anlarda,arkasına hızlı kaçma özelliğine sahip tek adamın Emenike'yi, 84. dakikaya kenarda tutmanın mantığını ise kimse bana anlatamazdı zaten.
F.Bahçe'deki bu düşüşün nedenlerini sadece yaşa bağlamadan araştırmak gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor