Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

19 Ekim 2014 | Pazar

Stoperzede

İlk yarı bittiğinde, G.Saray'ın kaleyi tutan tek şutu yoktu. Hiçbirine vuramadığı 2 ortası vardı.
Dzemaili sahada yoktu. Hücumda, takımın bir oyun planı yoktu. 2 kenar beki Veysel ve Tarık oyuna hiç katılamadılar.
Selçuk, sorumluluk almak zorunda kalınca çok top kaybı yapıyordu. Bu hengamede Sneijder'i de anlayan olmayınca orası da işlemiyordu. Olcan ise karşısındaki Caner ve Alper'in driplinglerinden korktuğundan hücuma son dakika hariç fazla gidemiyordu. Ayakta kalan, sadece hatasız oynayan Melo idi.
Buna karşın F.Bahçe hücum anlamında tüm varyasyonları kullandı. Sağ ve sol kanat ortaları, araya paslar, uzaktan (az da olsa) şut denemeleri. Emre-Raul ve Topal'ın oynayıp, Diego'nun bu maç için kenarda kalması gerektiğini yazmıştım.
Nitekim bu 3'lü top oynatmadı G.Saray'a.
Emre-Selçuk sakatlık değişikliği de yapıyı bozmadı.
Alves resmen ihanet etti
2 kanadı, hem savunma, hem hücumda iyi kapattı Alper ve Kuyt. Emenike savunma arkasına kaçtı. 2 bek, sürekli hücuma çıktı ve F.Bahçe, Volkan'ı yere yatırmadan, 4 pozisyon da kaçırarak, çok başarılı bir ilk yarı oynadı.
2. yarıya Sneijder'in pozisyonu ile başladı G.Saray. Ama F.Bahçe tam kontrolü tekrar ele almıştı ki, 53'te Alves'in ihaneti geldi. Oyunun kaderi ve gidişi tamamen değişti. Emenike-Hasan Ali değişikliği ile F.Bahçe gömüldü. Dzemaili-
Umut ile cevap verdi G.Saray. Olcan'ın direkten dönen pozisyonu ve Umut'un kafası dışında pozisyon vermedi.
Üsteik Kadlec ile müthiş kaçırdı.
Ama, 'yıldız dediğin maç kazandırır'ı gösteren Sneijder'in 2 şutuna yapılacak bir şey yoktu. Mükemmeldi.
Sonuçta, alınacak maçı kaybettiren, derhal kovulması gereken Bruno Alves ve inanılmazı kaçıran Kadlec ile F.Bahçe, stoperzede oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor