Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

15 Eylül 2014 | Pazartesi

Futbol mevta!

Sokakta birbirini görse zor tanıyacak bir Trabzonspor 11'i.
Ofansif ancak savunmada, ön alanda pres yapmazsa sıkıntı yaşayacak bir Fenerbahçe 11'i.
Kadrolar gelince ilk düşündüğüm buydi.
Kaos futbolu ile başladı Trabzonspor, haklıydı da. İlk defa bir arada oynayan kadrodan düzen beklemek zordu. Fenerbahçe şaşırdı ama 10. dakika sonrası üstünlük kurdu. Yalnız bu üstünlük yana çok pas yapıp dikine gidemeyince Trabzonspor da iyice gömülünce sonuç doğuramıyordu.
Ama maç zevksizdi. Trabzonspor, Fenerbahçe kalesine geçen yıl Guingamp'ın gollerinin 3'te 1'ini atan Yatabare'yi besleyemediği için hiç gelemiyordu.
Ama F.Bahçe'nin de pozisyonu yoktu.
İlk 35 dakika kaleyi bulan iki takımdan da şut bulamamıştık. Diego en çok mesafe kat eden idi ama F.Bahçe'nin ilk yarıda kaleyi bulan tek şutunun dışında takıma katkısı yoktu. Sow uzun zamandır zaten yoktu.
Oyunu bozmaya yönelik takımlarla oynamak zordur. Fenerbahçe bunun da sıkıntısını yaşıyordu.

Yan pas çok anlamsızdı

Sonuçta hayatta seyrettiğim en kötü 45 dakikalardan biri oluyordu. İkinci yarıda 15 dakika bir şey değişmedi. Pozisyonu bulan Yatabare ile yine Trabzonspor oldu.
F.Bahçe ribauntlara girmenin faydasını Mehmet Topal'ın direkten dönen topunda gördü. Sefa'nın girişi solda savunma yapmayan Sow nedeni ile doğru karardı ve Yatabare'ye 2. pozisyonu da buldurdu.
Sow-Alper değişikliği mecburi ve doğruydu ama yetmedi. Diego-Webo değişikliği yaptı 80'de İsmail Kartal.Topla çok oynamak, yana pas yaptıkça anlamsızdı.
Ancak karşında sadece savunma yapan da olsa, organize olamamış, 11 oyuncusundan 9'u ilk kez takımda oynayan bir rakibe bu kadar kötü oynamak Fenerbahçe'nin geleceği açısından da sıkıntı idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor