Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

10 Temmuz 2014 | Perşembe

Neden Van Gaal?

İlk yarının son düdüğünü Cüneyt Çakır çaldığında, Arjantin kalecisinin kurtarış hanesinde "0" , Hollanda kalecisinin ise"1" yazıyordu. İlk yarının heyecansız ve pozisyonsuz halini en iyi anlatan analiz buydu.
Kaleyi bulan ilk şutu 98'de atıyordu Hollanda! Bu da maçın özetiydi.
Maç mı? Anlatalım; İlk yarıda topu topu 10 faul olmuştu.
Isırmıyorlardı. Gol için niyeti biraz daha fazla olan Arjantin, sağ kanadından Blind ve İndi'nin arkasına Lavezzi ile kaçıp, ceza alanında Higuain'i buluşturmak dışında aksiyon üretemiyordu. Çünkü Messi'ye, De Jong kelepçesini takmıştı Van Gaal...
Van Persie mide ağrısı problemi ile sıkıntılı çıktığı maçta etkisizdi.
Robben, Biglia ve Mascherano'nun orta alanı doğru paylaşmasından ve dönerek oynadığında Zabelata veya Rojo'ya takılmaktan iş üretemiyordu. İndi, kanadından çok atak yiyip, bir de sarı kart görünce, ikinci yarıda Janmaat ile değiştirdi Van Gaal. Kuyt'ı sola aldı. İki takım da, "ilk golü yiyen olmayayım, bir ara denk getirirsem atarım" diye korkarak oynuyordu. Bu da maçı son maçların en kötüsü yaptı.

Çakır ve ekibi süperdi
2. yarının ilk 15 dakikasında topla daha çok oynayan Holanda'da, ayakta kalan çok kritik müdahalelerle Vlaar oluyordu.
Oyun o kadar kötü idi ki , serbest vuruşları bile önce Messi, sonra Sneijder doğrudan dışarı atıyordu. Maçın en iyillerinden Mascherano, Robben'e o müdahaleyi yapmasa uzatmalara kalmıyordu maç.
Bu kadar denk maçı penaltıların çözmesi normaldi.
Kaleci Romero devleşti. Krul kozunu oynamayan, Cillesen ile kutarılacakları bile kurtaramayan ve yanlış yapan Hollanda kaybetti ..Ve 'Neden Van Gaal?' diye sordurdu. Çakır ve ekibi ise süperdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor