Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

14 Nisan 2014 | Pazartesi

Falcı mıyım?

Üç duran top golünün dışında sadece 1 gol aksiyonunun olduğu "durağan" bir ilk yarıydı.
Özeti buydu. Ya ayrıntılar; Orta sahada bir arada oynarken hiç görmediğimiz ama mecburiyetten beraber oynayan Selçuk-
Raul-Salih üçlüsü ilk 10 dakika F.Bahçe'ye oyunu yavaş oynattı.
Tita, İsaac ve Diarra gibi üç hızlısına rağmen Antalya da buna ayak uydurunca ilk yarıda rakip kalelere sadece birer etkili şutun çekildiği bir oyun oldu. İlk 30 dakika Meireles iyi, Kadlec iyiye yakın, Topuz ve Kuyt gayretliydi.
Caner'in mükemmel frikiğinde faul alan Salih'ti. Ama golden sonra duran F.Bahçe'nin yediği duran top golünün faulünü de Salih yapıyordu.

***

Ligin 2. yarısında daha az atmasına rağmen, duran topta hâlâ ligin en çok gol atan takımı F.Bahçe, Alves'in büyük katkısında Kadlec ile bir duran top golü daha buluyordu.
46-60 dakikalar arası F.Bahçe arkaya yaslanınca Antalyaspor gelmeye başladı. Yanal'ın doğru kararı ile Salih, Alper ile değişti.
Bu değişiklik F.Bahçe'yi öne taşıdı.
Baskısına rağmen Antalya tek pozisyon buldu. Kuyt "Adam"ın ne demek olduğunu futbol kamuoyuna gösterdi. Sow hareketlendi ve hayatında ilk defa iki duran top golü atan Kadlec "Beni bir daha düşünseniz" dedi.
Saha kenarında kenetlenen bir teknik ekip, takımı için canını verecek yabancı oyuncu çokluğu, yerli oyuncuların takım için fedakarca mücadeleleri, futbolcu psikolojisini iyi bilen genç bir menajer, takım çalıştırmasını her geçen gün daha iyi yapan başarılı bir teknik direktör, tüm camiaya sahip çıkan bir yönetim takımı şampiyonluğa götürüyor.

***

Statta maç öncesi yanıma gelen F.Bahçeli taraftarlar "Bundan önceki 3 sene kimin şampiyon olacağını daha ilk yarı bitmeden yazmış ve haklı çıkmıştın.
Bu sene ise daha 9. haftada "F.Bahçe şampiyon olur" diye yazdın. Nereden biliyorsun. Falcı mısın hocam?" diye sordular.
Cevabı; bir paragraf yukarıda yazdıklarımda. Onları biliyordum, tahminimi de ordan yapmıştım.

NOT: F.Bahçe ligde ilk defa bir maçta her üç duran top çeşidinden de 1'er gol attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor