Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

17 Mart 2014 | Pazartesi

Kazandıran gözyaşı

Sow'un 3 gol kaçırıp takımını belki de yakma noktasına getireceği ama içten gözyaşlarıyla taraftarının kalbini kazandığı ikinci yarıdaki oyunla 7-1 bitecek maçın 2-1 ile sonuçlandığı tuhaftı. Ligin ikinci yarısındaki oyuncu eksikliklerinin Fenerbahçe'ye faturası ağırdı.
İlk 17 haftada 10 korner golü atan takım; son 7 haftada hiç korner golü atamamış. Yine ilk 7 hafta hücumcularından 10 gol bulmuş, ancak son 7 haftada bu sayı 2'de kalmıştı. Bu kez rakip son 4 haftanın en formda takımı Erciyes'ti ve o Erciyes daha ilk dakikada Edinho ile 2 gol kaçırıyordu.
Sonra dengeledi F.Bahçe oyunu. Ama "Dikine gitme becerisi azlığı" ve "Çok pas yapacağım" diye yavaş oynaması tehlike yaratmasını engelliyordu.
Kenarda Webo'nun olması Emenike'ye gol atma baskısı yaratınca 3 pozisyonda bencillik yapıyordu.Volkan,Topal ve Emre sahanın en iyisi, Gökhan ve Caner en isteklileriydi.
32'ye kadar sadece koşan Kuyt "Hücumda baskıyı fazlaca denemenin" meyvesini mükemmel bir şutla aldırıyordu.

Bu F.Bahçe şampiyon
2. yarıda hızlı başladı F.Bahçe.
Daha istekliydi. Ama Gökhan'ın gereksiz penaltısı sıkıntıya soktu.
Çok diri gördüğüm Emenike Caner'in mükemmel asistine önce becerisi sonra şansı ile 1 dakika sonra golü atınca takım rahatladı. Yanal; Meireless-
Alper değişikliği ile orta alan direncini artırdı. Karaman, Traure-İbricic değişikliği ile riske girdi, orta alanı boşalttı.
Bu değişiklikler F.Bahçe'ye tarihi bir fark şansı yarattı. Ama buna önce Sowsonra da şansları engel oldu. Takımın inancı, mücadelesi üst düzeydeydi.
Sonuç: 9. haftadan beri yazdığım gibi; bu F.Bahçe şampiyon.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor