Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

30 Ekim 2010 | Cumartesi

Helikobakter

Ligin en çok atanı Fener ile, en az yiyeni Bursa'nın maçında ilk 10 dakikada kalecilerin yere yatmamasının nedeni orta alandaki karşılıklı baskı idi. 4 koşan ön liberonun olduğu düzenden de bu beklenirdi. Ama, 'oyuncuların gole gitmeyi sevenlerinden Sercan maç boyu çokça yaptığı gibi' golü kaçırınca, Aykut hoca ile 'ceza alanında 5 kişi birden bulunabilme' özelliğini kazanan ve bunu maç boyu sıklıkla yapan Fener, Semih'e yine işini yaptırıyordu.
Hücumun sağ kenarında başlattığı Turgay'ı 22. dakikada, soldaki Volkan'la değiştirme hamlesi geldi Sağlam'dan. Santrforsuz bir düzenle ama Batalla ve Sercan'ın göbekten yapacağı dikine koşularla gol bulma çabasına bir katkı amacı taşıyordu bu hamle. AmaTurgay, Hüseyin ve Ergiç'in Fener'in baskısı nedeni ile çıkarken yaptıkları kayıplar Fener'e pozisyon bulduruyordu. Fener, rakip sahada kalabalık oynayıp hücum ribauntlarını topluyor, Alex pres yapıyor, Emre ile beraber etkili oynuyor, Stoch'un etkisizliği dışında makine iyi işliyordu.
Taktik açıdan işin tuhaf olanı, yerden toplarda bile çok iyi olan Yobo'nun bulunduğu defansa karşı 1.90'lıkTurgay, 1.65'lik Volkan Şen'e orta yapıyordu.

İzlediğim en iyi maçlardan biri

Aykut hocaya bir konuşmamızda 'duran toplardaki yanlış yer paylaşımlarından bahsettiğim' Fener , "komik" bir duran top golü yiyor, golü atan Ergiç'i 15 saniye boyunca tek bir Fenerli bile takip etmiyordu. Bu dakikadan sonra iki takım da orta alan kalabalıklığını kaydedince, her top 8 saniyede rakip kaleye, hem de tehlike yaratarak gidiyordu.
Etkisi olmayan Cristian'ı Kazım'la değiştirip, Topuz'u ön liberoya almak doğrusu idi.
Bunu uzun süre düşünmedi Aykut hoca. Bu arada Fener, 65 dakikada 13 şut atıp, yani nerede ise 5 dakikada bir şut çekerek ligin çok üstünde bir şut standardı ile oynuyordu. Kocaman Stoch'un yerine Santos, Sağlam da Battalla yerine İnsua'yı alarak 'sistemi değiştirmeden oyuncu değişikliğine' yöneliyordu. Pozisyonların 60 sonrası fazla bulunmasının nedeni, ayağa ve hızlı top yapılması, Alex ile Sercan'ın süper oyunu idi. Volkan maçın adamıydı.
İzlediğim en iyi maçlardan biri idi. Helikobakter Pyloridis bakterisi, mide ülseri yapar. Bu maçı seyreden ve mide sorunu olan taraftarlarda bu mikrop, hele de son dakikalarda dün gece çok iş yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor