Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

31 Aralık 2016 | Cumartesi

Sarı kırmızı zirve!

Süper Lig hedefi ile yola çıkan altı şehire bakar mısınız;
İzmir, Malatya,Eskişehir, Sivas,Bolu, Balıkesir...Kiminin 30 yıla yakın hayali, kiminin 20, kimilerinin de taze beklentileri var... Daha geçtiğimiz sezonlarda veda edenlerin de beklentisi aynı. Hepsi de önce ilk iki sıraya girip, direkt çıkmak hesabında, kimisi de ilk 6 içinde kalıp Play-Off'tan şehrini yukarı taşıma sevdasında. 16. haftasında devre arası tatiline giren ilk yarıda, Göztepe ve Yeni Malatyaspor ligi direkt çıkacak yerde, ilk iki sırada tamamladı.
31 ve 30 puanlı bu iki takımı, 28 puanlı Eskişehirspor ve Sivasspor, 26 puanlı Boluspor ve 24 puanlı Balıkesirspor takip ettiler. Son haftaların flaş takımı Ümraniyespor ise, ilk 7 haftasında galip bile gelemediği ligde, Erkan Sözeri ile inanılmaz bir yükseliş gösterdi, 23 puanla 7.sıraya kadar çıktı.

Mersin nihayet
Ligde 11 hafta sonra Mersin'in galip geldiği 16. hafta müsabakalarında, 23 gol kaydedildi.
4 ev sahibi, üç deplasman takımının galip geldiği haftada, iki maçta berabere sonuçlandı...
Sezonun hiç kuşkusuz en büyük üç favorisinden biri de Göztepe'ydi. Ligde istikrarsız sonuçlarda aldı, yılmadı.
Şunu da ifade edelim ki, Bornova Stadı, Göztepe'ye uğurlu geldi. Sadece Göztepe'ye de değil, aynı stadı kullanan Altınordu'ya da. Bu sahada iki takımda hiç kaybetmediler. Göztepe ilk yarıyı, içerideki iyi sonuçlarla forse edip lider tamamladı ama dışarıda oynadığı son Samsunspor maçı hariç pek de başarılı olamadı. 8 maçta sadece 11 puan toplayabildiler.

Malatya farkı
Hiç lafı evelemeden söyleyelim, bırakın ilk iki, ilk altı sıralamasında Yeni Malatyaspor var mıydı? Kem-küm... Aynen öyle. Hepimizi şaşırttı, uzun süre lider de oldu.
Ama ya ikinci yarı, ya yeni stadyum; Yeni Malatyaspor zorlu tüm maçlarını iç sahada oynayacak. İnanılmaz Süper Lig özlemi, büyük hayaller ve ilk yarıda eksik olan yerlere önemli takviyeler olacak. İlki stoper mevkisine alınan Sezer Özmen oldu.

Şaşırtanlar!
Her ne kadar 28 puanla üç ve dördüncü sırayı paylaşsalar da, Eskişehirspor ve Sivasspor beni en çok şaşırtan iki takım oldu. Ellerindeki şu kadrolar küme düştüklerinde Süper Lig'de yoktu oysa. Bakalım ikinci devre ne yapacaklar.

NOT: Tüm okurlarımın 2017 yılını kutlar, sağlık, mutluluk, başarı dilerim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor