Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

03 Şubat 2016 | Çarşamba

Karabükspor zoraki lider!

Kara kış tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Hayatın durduğu yerde, futbolun durması da beklenen bir durum. Tamam 8 maçta 10 gol az, bir maçta tatil edildi. Aslında sahaya çıkmak en büyük alkışı hakediyor. Kimin ne dediğinin hiç mi, hiç önemi yok.Bu hava, bu sahada bundan fazlası da beklenemez zaten.Giresunspor-
Vartaş Elazığspor maçı, sahanın futbol oynamaya izin vermemesinden dolayı 31 Ocak 2016'ya ertelendi. Ertelemeden 2-2'lik eşitlik çıkınca Karabük zirvede kaldı.

Karabük zirvede

Göztepe-Adana maçı sıralamayı değiştirecek, yeni lider çıkarabilecek bir maçtı, berabere sonuçlandı. Denizlispor-
Karabükspor ise, üstün ve altın kapışması oldu. Hafta içi 3 puanı silinmiş, geçen hafta 6 gollü mağlubiyet almış bir Denizlispor'un alacağı puan ya da puanlar sürpriz sayılacaktı. Az daha kazanıyorlardı da. Büyük bir fırsatı değerlendiremediler.
Ya da... K.Karabükspor sırat köprüsünden bir puan alıp liderliğini korudu.

Az gollü hafta

Kritik haftada hiç kuşkusuz ki az gol, çok kart gördük.
Sekiz maçta 10 golün atıldığı haftada, 2 kırmızı, 38'de sarı kart gösterdi hakemler.Sıralamada, liderin ve son altı sıranın değişmediği bir haftayı geride bıraktık.Üç ev sahibi, iki deplasman takımının galip geldiği haftada, üç maçta berabere sonuçlandı.

İstatistiğe bak
Maç fazlasıyla liderliğini koruyan K.Karabükspor'un takipçileri sürekli değişiyor.Artık 2. sırada Adana Demir, 3.sırada Balıkesirspor takımları var.
Bu takımlardan,Adana Demir son üç maçında 9 puan toplarken, 31 puanla üçüncü sıraya gelen Balıkesirspor Fikret Yılmaz ile 10 haftadır yenilmiyor.
Puanı silinen Samsunspor 8 haftadır kazanamazken, İzmir'in köklü camiası Karşıyaka son 8 maçında 7 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Bir başka ifadeyle Göztepe galibiyetinden bu yana kazanamıyor! Çıktığı son üç maçta berabere kalan Erciyesspor ise 7 haftadır yenilmiyor.
Erciyesspor maçıyla göreve başlayan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Tugay Kerimoğlu ise 5 hafta aradan sonra yeniden 3 puanla tanıştı.

Göz Göz istedi kazanamadı

Haftanın en önemli maçı Manisa'da oynanan Göztepe-Adanaspor maçıydı.
Oyunda daha istekli, arzulu olan taraf Göztepe oldu ama bu istek kazanmasına yetmedi. Adanaspor'un atacağı bir galibiyet golü ile lider olacak olması, saha zemininin çok kötü olması, kalitesiz, tatsız-tuzsuz bir maçı da beraberinde getirdi. PTT 1. Lig'de haftalar ilerledikçe saha içindeki mücadele de muhteşem bir boyut aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor