Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

05 Kasım 2009 | Perşembe

Atan kazandı

Ligde 11. hafta ve 99. maçı geride bıraktık. Gol atanın maçı kazandığı bir haftaydı. Beraberliğin görülmediği haftada 17 gol sevinci yaşandı. Güney'in iki temsilcisi Adanaspor ve Mersin İdman Yurdu deplasmanda kazanan takımlar. Gaziantep Büyükşehir Belediye hocası Bünyamin Süral ve Boluspor hocası Coşkun Demirbakan istifa furyasının 11. hafta kurbanları oldu(!) Konyaspor zayıf rakibi Kocaelispor'u 3-0 ile geçti ve liderliğini devam ettirdi. Kartalspor adeta iç saha kralı gibi. Bu sefer ligin en güçlü kadrosuna sahip Çaykur Rizespor'u yenen bordo- beyazlı takım 6'da 6 galibiyetle kendilerine gıpta ettiriyorlar. İki golü de Gineli golcüsü Yakubu attı ve krallıkta 7 golle başa geçti. 12. dakikasında çıkan olaylardan dolayı maç 10 dakika durdu. Kupada farklı yendiği Samsunspor'u son haftaların formda golcüsü Burak Çalık ile 45+ larda bulduğu gol ile yenen Altay, "Özlemlere son verecek takım benim" der gibiydi. Karabükspor'un İzmir takımlarına karşı elde ettiği zaferler serisi devam ediyor. Bu seferki sevinç farklı Karşıyaka galibiyetiyle geldi. Üç İzmir takımından tam 7 puan çıkaran "Mavi Ateşler" ligde 3. sıraya oturdular.

Buca, Kartal'a benziyor
Bucaspor'un iç saha serisi de Kartalspor'u aratmıyor. Giresun'u "Füzeci" lakaplı oyuncusu Yılmaz'ın yaklaşık 35 metreden attığı serbest vuruşla geçen sarı-lacivertliler yeni teknik direktörleri Özcan Kızıltan'ı sevindirmeye, sıralamada iddialı olmaya devam ediyorlar. Bu haftanın deplasman fatihleri Adanaspor ve Mersin İdman Yurdu oldu. Adanaspor cezalı oyuncularından dolayı sıkıntılı gittiği G.Antep BŞB'yi genç oyuncularla geçti. Deplasmanın diğer kazanan takımı, Orduspor'u 2-0 yenen Mersin İdman Yurdu oldu.

Konyaspor rahatlıkla
Lider Konyaspor, Kocaeli engelini usta ayaklarıyla çok rahat geçti. Yeşil-beyazlıların sıkıştığı anda imdada yetişen ismi Tayfun Türkmen oluyor. Usta ve tecrübeli ismin ilk golü attığı tüm maçlardan puan ya da puanlar çıkaran lider takım ilk golü yine bu isimle buldu. Erdal ve Ömer ise İç Anadolu temsilcisini farka taşıdı.

Altay bu kez zorlandı
Samsunspor karşısına yine farklı kazanmak için çıkan Altay, rakibini Burak Çalık'ın golüyle 1- 0 yenip yerini korudu. Geçen hafta Adanaspor'a 2 gol atan Burak İzmir temsilcisinin en büyük güvencesi. O atıyorsa sorun yok. Samsunspor hocasını değiştirdi ama makus talihi aynen devam ediyor. 8 puanla kırmızı çizginin tam içindeler. Tehlike çanlarının sesi yükseliyor.

Karabük'ün İzmir şansı
Karabükspor'un aldığı puan ve attığı gollerin dökümünü yaptım da aldığı 21 puanın tam 7'sini, attığı 20 golün de yine 7'sini İzmir takımlarına atarak elde etmiş. Sadece Altay ile 1-1 berabere kalan kırmızı-mavililer diğer iki İzmir ekibine 3-0 ile aynı tarifeyi uygulayıp 7 golle 7 puanı hanesine yazmış. 1 Kasım'da 97. yaşına giren KSK ise kötü sonuçlarla taraftarlarını üzmeye devam ediyor. Deplasmanda 6. maçına çıkan yeşil-kırmızılılar, 4. mağlubiyetini aldı.

Kartalspor mu? Aman!
Deplasmanda Kartalspor ile karşılaşmak mı? Aman Allah korusun! Yakubu'yu tutmak mı maazallah! Geleni yeniyorlar, gideni yeniyorlar. Tebriklerimizi yolluyoruz. Son kurban Rizespor oldu. İçeride 6'da 6 yapan Kadir Özcan'ın talebeleri sanki tüm enerjilerini iç sahaya saklıyorlar. Dışarıda kaybolan içeride dirilen bir takım görünümündeler. Rizespor'un deplasmandaki kötü oyunu devam ediyor. 2. sıradan 4. sıraya düşen mavi yeşilli takım için uyarımızı yapıyoruz; "Sadece evde kazanarak şampiyonluk gelmez, biraz gayret. "

Füze ile gelen 3 puan
Mesafe ne kadar uzak olursa olsun Bucasporlu Yılmaz Özlem için fark etmiyor. Tam 35 metreden kaleye topu sokan 37'lik delikanlı takımına 3 puan getirdi. Takımı Bucaspor yarışın içinde. Özcan Kızıltan tebriği hak ettin. Giresunspor için iyi oynadı desek de, sonuçta kaybetti.

Erciyes Bolu'da patladı
Lig başından beri istikrarsız sonuçlar alan Erciyesspor, Boluspor'a patladı. 9 kişi ile rakibini 2-0 yenen Kayseri temsilcisi bu galibiyetle sadece 3 puan almadı, Boluspor teknik direktörü Coşkun Demirbakan'ı da görevinden etti. Maçın adamları Kemal Dulda ve Aytek'ti. İnanılmaz mücadele edip,arkadaşlarına büyük katkı sundular.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor