Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

30 Ekim 2009 | Cuma

Hacettepe geliyor!

23 gol, 4 ev sahibi takım, 2 deplasman takımı galibiyeti, ikisi golsüz üç berabere biten maç. Konyaspor ligde ilk mağlubiyetini Rizespor'dan aldı. Hacettepe kazanmaya ve yükselmeye devam ediyor. Karadeniz derbisinde Samsun-Giresun karşılaştı. Gülen taraf Giresun oldu. Altay dış saha yenilmezliğini Adana deplasmanında da sürdürdü. Siyah-beyazlı İzmir temsilcisi dış sahada 11. puanını aldı. Şu ana kadar Orduspor, G.Antep BŞB, Kartal, Kocaelispor ve Samsunspor dış sahada üç puanla tanışamayan takımlar. İç sahada 5'te 5 yapan Kartalspor'un dışarıda hiç galip gelememesi dikkat çekici. Ligde namağlup takım kalmadı. Konyaspor aldığı bu sonuçla sadece maçı değil tam 8 yöneticisini de kaybetti. Mersin 4 hafta ara verdiği galibiyetsizlik serisini Kartalspor'u 2-0 yenerek bitirdi. Ligin en genç oyuncu grubuna sahip iki takımından galip çıkan Dardanelspor oldu. Kocaelispor kendi evinde ikinci defa kaybetti.

Ligin ilk 10 hafta karnesi
1. Lig'de şu ana kadar oynanan maç sayısı 90. Atılan gol sayısı 224, gol ortalaması 2.49. Ev sahiplerinin galip gelme oranı 43 galibiyetle % 47.78 olurken, deplasmanda galip gelen takımların oranı 24 galibiyetle % 26.67. Ligde 23 maç berabere bitmiş. Bunun toplamdaki oranı % 25.56. Gol olan maç sayısı 82 olurken, hiç gol görülmeyen maç sayısı 8. Ligde en çok gol atan oyuncu, 6 golle Rizesporlu Elionar Riberio. Adanaspor; 33 sarı 6 kırmızı kartla ligin en hırçın takımı olurken Boluspor sadece 24 sarı kart gördü. Ligde en az gol görülen zaman aralığı 16 ile 30. dakikalar olurken (26 gol), 76. ve 90. dakikalar en çok gol görülen zaman aralığı oldu (55 gol). Ligde en çok görülen skor 13 maçla 1-0 oldu. Buca 20 gol ile en çok golü atan, Samsun 19 gol ile en çok yiyen takım durumunda.

Rize yenilgiyle tanıştırdı
Haftanın en önemli maçı kuşkusuz Rizespor Konyaspor maçıydı. Rize'ye yenilgisiz ve lider olarak gelen Konyaspor ilk yenilgisini 2-1'lik skorla Rizespor'dan aldı. Maçın tüm golleri Rizespor'dan(!) geldi. Ev sahibi takımın cezası dolayısıyla seyircisiz oynanan maçta ilk golü Eyüp Kadri ile kendi kalesinde gören yeşilmavililer, formda oyuncusu Mithat ve defanstaki güvencesi Ulaş ile iki gol daha bulup rakibi ile puanları eşitledi. Konyaspor bu yenilgi ile sadece maçı değil, 8 yöneticisini de kaybetti.

Adana attı, Altay şaşırttı
Ligin deplasmanda hiç kaybetmeyen takımı Altay, Adanaspor'dan da puan almayı başardı. Özgüç Türkalp'in çok kötü bir yönetim sergilediği maç sık sık durdu. Maç her iki yarıya eklenen tam 17 dakika ile bol uzatmalı bir maç olurken, maç sonrasında Adana sokakları adeta savaş alanına döndü. Polisin biber gazı ile durdurduğu olaylar sonrasında birçok araç da zarar gördü. Adanaspor'dan Fevzi attığı iki gol ile yıldızlaşırken, Altay'dan Burak Çalık attığı iki golün yanında net golleri atamayarak takımını üç puandan etti.

Mersin 4 maç sonra galip
Son dört hafta galibiyete hasret kalan ve sıkıntılı günler geçiren Mersin İdmanyurdu özlemini Kartalspor'u 2-0 yenerek giderdi. Caner Ağca ve Ramazan Durdu'nun muhteşem oynadığı maçta, kaleci Kerem formda olduğunu bir kez daha gösterdi. Kartalspor'un deplasman sendromu devam ediyor. Evinde kral, deplasmanda sefilleri oynayan bordo- beyazlılar halen 3 puana ulaşamadı. En önemli gol ayağı Yakubu etkisiz bir oyun çıkardı.

Ordu alıyor, yüzü gülüyor!
Son üç haftada tam 7 puan kaybeden KSK iddiasından hızla uzaklaşıyor. Seyircisiz son maçına çıkan İzmir temsilcisi yine kazanamadı. Orduspor iyi takım. Zorlu Karşıyaka deplasmanında yeni hocası Ekrem Al ile ikinci maçında yenilgi yüzü görmeyen mor menekşeler, hızla yukarı yükselen bir grafik yakaladı. Deplasmanda 5. maçına çıkan Orduspor 3. beraberliği aldı. Galibiyeti yok.

Hacettepe komalık etti!
Hacettepe'nin yükselişi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta G.Antep BŞB'yi deplasmanda yenen mor-beyazlılar bu hafta da Erciyes'i farklı geçip seri yakaladı. Ankara temsilcisinin bu galibiyeti son 22 dakikasını 9 kişiyle tamamladığı bir kadro ile yakaladığını söylersek ne kadar direniş gösterdiklerini de belirtmiş oluruz. "Görevi bıraktı, bırakacak" diye söylenen Önder Özen'in ligde art arda galibiyetler alması "Sabreden kazanır" sözünü de doğruladı. Sayın Özen'i tebrik ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor