06 Ocak 2015 | Salı

Aldatmaca!

Milli takım oyuncularının ülkelerine gitmeleri nedeni ile yeni bir "rotasyonla" sahaya çıkan Trabzonspor, ligin ilk yarısını Balıkesir deplasmanında 1 puanla noktaladı. Aslında özetlersek, Trabzonspor, 1 puan kurtardı. Önce şunu yazmalıyım: Cardozo ile İshak, ilk on birde olmalıydı. Sonra da şuna işaret koyayım: Bordo-mavililerin aleyhine verilen penaltı çok ucuz. Sercan kendini yere bıraktı, hakem de bunu yedi! Avni Aker'de Bursaspor maçında da aynı artistik hareket ile Trabzonspor'a penaltı verildi. Hakemlerin böylesine "aldatmaca" pozisyonlarda daha dikkatli olmaları gerekir.
Ben şahsen, Sefa'nın önde santrafor oynamasına bir anlam da veremedim. Sonra rakibi yoran, çok koşan ve hırslı Salih neden bu takımda yok. Mehmet'in gelişi ile orta sahada bir canlanma var.
Ancak Balıkesirspor daha dinamikti bu bölgede. Bordo-mavili savunma oldum olası keten helvası kıvamında. 10 dakikada yenilen 2 gol, Ersun Yanal'ın aklını başına getirdi ki önce Cardozo, arkasından da İshak ile takıma hareket getirdi.
Bu arada bakıyorum; Yanal'ın her geçen maçta saçları daha beyazlıyor.

Rotasyon tehlikeli
İkinci yarıya ev sahibi geride oynamaya, konuk takım da öne çıkmaya başladı. Bosingwa solda, İshak sağda, kanatları iyi çalıştırdılar.
Özer ile Mehmet de kırmızıbeyazlıları ortadan yarmaya çalıştı.
Ancak bu arada orta sahadan savunmaya destek gelmeyince Balıkesirspor birkaç tehlikeli pozisyonda gol bulamadı. Birinde de İbrahim engel oldu. Cardozo'nun Mehmet'e "al at" dercesine asisti ve son dakikadaki gol bordo-mavililere derin bir nefes aldırdı. Beraberlik galibiyet kadar sevindirdi.
Ancak ligin ikinci yarısına bol rotasyon tehlikeli. Ersun Yanal artık kendine istikrarlı bin on bir yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor