20 Ekim 2014 | Pazartesi

İlaç gibi geldi

Nihayet Trabzonspor, Avni Aker'de oyun disiplininden tek saniye kopmayan Mersin İdman Yurdu'nu yendi ve derin bir nefes aldı.
Hakkını yemeyeyim, konuk takım kalecisi Nihat, başarılı kurtarışlarıyla belki de tarihi farkı önledi.
Maça sonra değineceğim. Bosingwa'nın neden olduğu penaltıda Oktay Delibalta, atışı kullanan Futchs ile birlikte koştu. Nerede ise vuruşu o yapacaktı!
Ne biçim hakem bu? Penaltı kararı ile Vederson'a kırmızı kart doğru.
Ancak, konuk takımın kasdi faulleri ile penaltı atışında sınıfta kaldı.Ya maç berabere bitseydi...
Evet, bordo-mavililere mutlaka galibiyet gerekiyordu. Kenar ve saha içinde stres yüksekti. Bir de Nihat'ın bir yığın gol pozisyonunda geçit vermemesi, telaşı ve stresi artırdı. Belkalem'in golü, arkadaşlarını rahatlattı.

Nihat büyük farkı önledi
Arkadan gelen Carl Medjani ve Cardozo'nun golleri de sıkıntının sonuna geldiğinin müjdesiydi. Mersin İdman Yurdu boş takım değil. Rıza Çalımbay iyi takım yapmış. Ancak dalga dalga gelen Trabzonspor ataklarına ancak bu kadar direnebildi.
Trabzonspor'da ilk dakikalardaki baskılı futbol, kovadan boşalırcasına yağan yağmurda bir türlü gol getirmedi.
İlk yarıda önde çok yalnız kalan Cardozo birçok pozisyonu kaçırdı, Trabzonspor ikinci yarıda ileri çıktı ve hatlar arasındaki kopukluğu ortadan kaldırarak galibiyete ulaştı.
Bu galibiyet, umarım kötü sonuçların sonu olur. Kazanamamanın stresi, yağmurun ağırlaştırdığı sahaya rağmen 3 puanı alan oyuncuları kutlamalı. Umarım kar, yağmur, çamur demeden takımını desteklediğini gördüğümüz taraftar stada döner. Yoksa boş tribünlere oynanan maç kimseyi mutlu etmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor