Aziz Üstel

Aziz Üstel

13 Ekim 2011 | Perşembe

G.Saray'la sorunu yok

Çelebi'nin, İnan Kıraç'ın ihraç edilmesini istemesi büyük tartışma yarattı. Siz kime, hangi cepheden bakıyorsunuz?
Işın Çelebi'nin İnan Kıraç'ın Galatasaray'dan ihraç edilmesini istemesi saçmalığın daniskası...
Gerekçe olarak 'Galatasaray'ın Ankara ile ilişkilerinin düzeltmek için İnan Kıraç'tan kurtulması gerektiğini' söylemesi de tam bir savsata...
Işın Çelebi, "Ankara" derken Sayın Başbakan'ı kast ediyor.
Başbakan'la bir kez konuşmuş olsa Sayın Erdoğan'ın, Galatasaray ile hiçbir sorunu olmadığını tam tersine, konumu nedeniyle, tüm kulüplere sergilediği duruşu Galatasaray kulübüne de sergilediğini anlardı.
Işın Çelebi'nin sorunu, Galatasaray yönetiminde yer alamamış olmak ve var olan yönetimi İnan Kıraç'ın kurduğunu düşünmesi... İnan Bey'in Galatasaray yönetimlerinde etkili olduğu bir gerçektir. Hatta yönetimlere hem maddi, hem manevi destek verdiği de doğrudur. Ama İnan Kıraç başta Galatasaray Vakfı olmak üzere bütün sarı-kırmızı kurumlara destek vermiştir ve vermeye devam ediyor.
Böyle bir durumda insan ister istemez Sayın Işın Çelebi'nin G.Saray'a olan katkısını sorguluyor.
Riva'nın değerinin 300 milyon dolar olduğunu öne süren Çelebi, yönetimdeyken araziyi niye satmamış bu fiyata!..
Uzun lafın kısası Işın Çelebi'nin bu söylemini ciddiye almak mümkün değil.

Tehlike sinyalleri
Milli maç öncesi, Türk Telekom Arena'nın tavanından bir parça koparak tribünlere düştü ve büyük bir faciadan dönüldü. Stat teslim edilmeden gerekli kontroller yapılmamış olabilir mi?
Damdan kopan bir parçanın tribüne düşmüş olması çok ciddi bir tehlikeyi işaret ediyor.
Bunun hesabını başta müteahhit firmaya, sonra da stadı kullanıma açanlara sormak gerek. 'Aşırı rüzgar' diye tanımladıkları en fazla saatte 50 kilometre! Bu ne kasırga ne tayfun!..
Stadı bir an önce bitirmek için çalışırken ve de hem Galatasaray hem de TOKİ'nin baskısı altında, verilen sözden daha kısa bir zamanda işi bitirmek isterken müteahhit firma, bazı şeyleri ya eksik yapmış ya da olayın üzerine yeterince eğilmemiş.
Ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün "Bu stat bizimdir" diye bir tabela asmak istemesi de çok saçma...
Kiraladığınız yere ev sahibi kendi adını mı yazıyor?
Elbette kiracı adını yazar, mülk sahibi ise kira bedelini alır.
O stad adı üzerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'dır. Oraya "Bu stat bizim" diye bir tabela koysanız ne olur, koymasanız ne olur!
Bu tabela tartışmasının hiçbir anlamı yok ve de yersiz.

Arda Turan'nın istediği parayı alamadığı için ayrıldığı yönünde haberler geliyor. Gerçek sebeb bu olabilir mi?
Kendisini 'büyük yıldız' olarak ilan eden Arda Turan, futbolundan çok konuştuklarıyla gündeme geliyor artık. Arda, çenesi yerine ayaklarını konuşturmaya başlamak zorunda...
Ve de durup durup Galatasaray'a dil uzatmaktan vazgeçse iyi eder. Galatasaray'da '50 bin dolar alamamaktan' söz ediyor ama kendisine önerilen 3 milyon euro'yu beğenmeyip, 3.5 milyon euro isteyebiliyor.
Atletico Madrid'de vergiler çıktıktan sonra eline geçen net para ne kadar acaba!.. Üstelik 4 yıl bu paraya oynayacak!
Galatasaray'dan Metin Oktay'lar, Hakan Şükür'ler ve daha nice dev futbolcular gelmiş ve ölümsüzlük katına ulaşarak gitmiştir. Arda bunlardan biri olabilecekken, gerçek Galatasaraylıları dinlemek yerine sırtından para kazananların elinde oyuncak olmayı tercih etmiş...

* * *
PLAY-OFF'TA UMUTSUZUM
Milli takım, Avrupa Şampiyonası'na gidebilir mi?
Milli takımın play-off'a kalması ilk bakışta sevindirici gibi görünse de playoff'lardan hiç umudum olmadığı için sonumuzun hüsranla bitmesinden korkuyorum. Türkiye'de liglere baktığımız zaman tüm takımların yıldızları hep yabancı!
Galatasaray'ın UEFA şampiyonu olan kadrosu; Hagi, Popescu ve Taffarel'i çıkardıktan sonra Türk futbolculardan oluşuyordu. Aslında Güney Kore'de dünya üçüncüsü olan takviyeli Galatasaray'dır. Ama o kadrodan kimse kalmadı.
Son olarak Emre Belözoğlu var. O da Azerbaycan maçının en iyisiydi.
Hiddink gibi haftanın yarısını yurt dışında geçiren bir teknik direktörle de milli takımın daha iyi oynaması ya da büyük başarılara imza atmasını beklemek çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor