Maç Sonuçları

Adebayor böyle istedi!

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş'ı takibini sürdüren Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Akhisar Belediyespor'u eleyerek adını son 4 takım arasına yazdırdı.

Giriş: 04 Nisan 2017, Salı 00:00 Güncelleme: 04 Nisan 2017, Salı 22:32

İlk karşılaşmada 1-1 berabere kaldığı rakibi karşısında Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı rövanş maçında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Medipol Başakşehir, müsabakanın uzatma dakikalarında bir gol daha bulup sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı ve Akhisar Belediyespor'u saf dışı bıraktı.

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilerek lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düşen İstanbul temsilcisi, kupada adını son 4 takım arasına yazdırmayı başardı.

Kupada daha önce 2010-2011'de finalde Beşiktaş'a mağlup olan, 2009-2010'da Trabzonspor'a ve geçen sezon ise Çaykur Rizespor'a çeyrek finalde elenen Medipol Başakşehir, bu sezon F Grubu'nu lider tamamlayıp son 16 turunda Galatasaray'ı 2-1'lik sonuçla saf dışı bırakmıştı.

Medipol Başakşehir, yarı finalde Kayserispor-Fenerbahçe eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

ADEBAYOR, KUPADA DA GOL ATTI
Süper Lig'de 4 maçta 2 golü bulunan Emmanuel Adebayor, Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü attı. Ligde Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor müsabakalarında birer golü bulunan deneyimli futbolcu, Türkiye kariyerindeki üçüncü gol sevincini Akhisar Belediyespor karşısında yaşadı. Karşılaşmanın 69. dakikasında bir pozisyonda sakatlanan yıldız futbolcu, yerini Mehmet Batdal'a bıraktı. Mehmet Batdal da oyunun son bölümünde takımının 2. golüne imza attı. Bu sezon ligde 5 golü bulunan Mehmet Batdal, kupadaki ilk golünü kaydetti. Bu sezon kupada oynadığı 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik alan Medipol Başakşehir, bu müsabakaların 6'sında kalesini gole kapattı.

ADEBAYOR'DAN USTA İŞİ BİTİRİŞ!



EMRE VE OKAN BİRBİRİNE RAKİP OLDU!
Galatasaray, Inter ve milli takımda yıllarca omuz omuza mücadele eden Okan Buruk ile Emre Belözoğlu, bu kez birbirlerine rakip olmanın heyecanını yaşadı. Kısa süre önce Göztepe'deki görevinden ayrılarak Akhisar Belediyespor'un direksiyonunu geçen Okan Buruk, yeşil-siyahlı ekbin teknik petronu olarak ikinci maçında yine Başakşehir karşısına çıkarken, sarı kart cezalı olduğu için geçen cumartesi günü kadroda yer alamayan Emre, kaptan olarak sahadaki yerini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın 21. dakikasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Onur'un yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

24. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Bu dakikada Mahmut Tekdemir, kaptığı topu sol kanattaki Cengiz Ünder'e aktardı. Bu oyuncunun ortasında ceza alanında topla buluşan Adebayor, bekletmeden yaptığı güzel vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

İlk yarıyı Medipol Başakşehir, 1-0 önde tamamladı.

53. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında, Emre Belözoğlu'nun pasıyla rakip yarı sahada topla buluşan Visca, kaleye doğru ilerlerken, araya giren Larsson topu kornere uzaklaştırdı. Medipol Başakşehir, kullandığı köşe vuruşundan sonuç alamadı.

69. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza alanına sokulan Adebayor, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Adebayor şutunu çekmeden kademeye giren ve topa müdahale eden Caner Osmanpaşa, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

90+2. dakikada sol kanattan Soner'in kullandığı serbest vuruşta Akhisar Belediyesporlu oyuncunun kafasından seken topa arka direkte Orhan'ın kafayla vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Maçın hakemi Ümit Öztürk, yardımcı hakeminin uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

90+5. dakikada Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Okan Buruk, hakem tarafından saha dışına gönderildi.

90+6. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında, Visca'nın pasıyla ceza alanında meşin yuvarlakla buluşan Mehmet Batdal, topu filelere gönderdi: 2-0

Karşılaşmayı 2-0 galip tamamlayan Medipol Başakşehir, kupada adını yarı finale yazdırdı.

MAÇTAN NOTLAR
Hafta sonu Spor Toto Süper Lig'de karşılaştıktan sonra Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında bir kez daha rakip olan Akhisar Belediyespor ve Medipol Başakşehir, ligdeki maça göre ilk 11'lerinde değişiklikler yaptı.

Ligde Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Okan Buruk, lig maçındaki ilk 11'inden sadece Milan Lukac ve Caner Osmanpaşa'yı sahaya sürdü.

İlk 11'inde 9 değişiklik yapan Ege temsilcisinde, Medipol Başakşehir'den kiralanan ve lig maçında uzatma bölümünde takımının galibiyet golünü atan Sokol Cikalleshi, 18 kişilik kadroda yer almadı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise ligdeki maça göre ilk 11'de 5 değişiklik yaptı. Avcı, kaleci Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Ferhat Öztorun, Mossoro ve İrfan Can Kahveci'nin yerine Ufuk Ceylan, Attamah, Alparslan Erdem, Mustafa Pektemek ve ligdeki maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Emre Belözoğlu'na şans verdi.

İki takım arasında İstanbul'da oynanan karşılaşma, 1-1 eşitlikle tamamlanmıştı.

Akhisar Belediyesporlu futbolcular, sahaya "Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz" yazılı pankartla çıktı.