Maç Sonuçları

Kupa benin geleceğimden daha önemli

Riekerink "Türk gazetelerini okuyamıyorum takdir edersiniz ki. Ama bazı şeyler kulağıma geldi. Yönetimimiz elbette bir planlama yapıyordur. Yarınki maç benim geleceğimden daha önemli"

Giriş: 25 Mayıs 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 25 Mayıs 2016, Çarşamba 20:54
Kupayı kazanmak için ekstra motivasyona sahip olduklarını vurgulayan Riekerink, "Avrupa vizesi almak için kupayı kazanmamız gerekiyor. Benim hissettiğim, oyunculardan aldığımız enerji taraftarı mutluk etmek ve onlara bir şeyleri geri ödemek istiyoruz. Bakıldığı zaman bu sene bizim için çok başarılı geçmedi. Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz. Benim oyuncularıma söylediğim bir şey var, 'Futbolu bırakıp geriye döndüğünüzde geride kazandığınız kupalar kalıyor' o nedenle bu tip maçlar çok önemli" diye konuştu.

'BENİM GELECEĞİM GÜNÜN KONUSU DEĞİL'
Galatasaray'da göreve geldikten sonraki dönemi değerlendiren Riekerink, 2.5 aylık süreçte Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadıkları maçın önemine dikkati çekti. Bu maçlarla oyuncuların ve taraftarın kendisine güveni arttığını anlatan Riekerink, "Rakibimize saygımla söylüyorum, kesinlikle yarınki maçı kazanacağımıza, tüm futbolcularıma olan inancım tam. Zor bir dönemde göreve geldim. Eğer oyuncularınız size karşı açık değilse, dediklerinizi yapmazsa, hoca olarak bir şey yapamazsınız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugüne bakıldığında benim geleceğim, benim ne yapacağım günün konusu değil. Bugün odaklanmamız gereken, yarın ki final maçı. Çünkü o benim geleceğimden daha önemli" dedi.
Galatasaray'a teknik direktör transferi hakkında söylentilerinin kulağına geldiğini belirten Riekerink, 33 senedir futbolun içerisinde biri olarak bu tip söylentilere alışık olduğunu anlattı. Bu tip söylentilerin futbolda olağan şeyler olarak değerlendiren Riekerink, "Sonuçta yönetimimiz bu zor zamanda benden görev talep etti. Ben de kabul ettim. Yönetimimiz de gelecek sezon için mutlaka planlama yapıyordur. Bu tip haberlerin çıkması, isimlerin olması normaldir. Böyle bir dünyada yaşıyoruz, o yüzden de bu tip haberler hep var. Bununla baş etmeyi bilmemiz gerekiyor. Ben bununla baş etmeyi biliyorum ve oyuncularımın da kesinlikle etkilenmemesini sağlamadım" diye konuştu.

'UZATMA DAKİKALARINA KALMADAN KAZANMAK İSTİYORUZ'
Riekerink, maçı uzatma dakikaları oynanmadan 90 dakika sonunda kazanmak istediklerini söyledi. Maçta her türlü senaryo üzerine çalışma yaptıklarını kaydeden Riekerink, "Kupa finali oynuyoruz. Bunun bir senaryosu da penaltıya kalması. Biz bunun üzerine de çalıştık. Çalıştığımız sadece penaltı değil, futbolda olabilecek her senaryoya çalıştık. Çalıştıklarımız arasında geriye düşme de olabilir. Penaltılar da çalışmalarımızdan birisi" dedi.

Galatasaray'ın Sneijder'i 11 yaşından itibaren tanıdığını aktaran Riekerink, takımda Selçuk İnan ve Hollandalı yıldız gibi maça etki edebilecek futbolcular olduğuna dikkati çekti. Riekerink, mükemmel oyuncuların takım oyununda ekstra bir şey yapabileceğini ve Galatasaray'ın takım olmayı başardığından bahsetti.