Maç Sonuçları

Kartal görünmlü Ferrari kupa yolunda

Beşiktaş, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor'u konuk ediyor. Kartal avantajlı skor için sahada

Giriş: 10 Şubat 2016, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 10 Şubat 2016, Çarşamba 01:54
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sahasında Torku Konyaspor'la karşı karşıya geliyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 21.15'te başlayacak karşılaşma, atv ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Süper Lig'de aldığı arka arkaya galibiyetlerle dikkati çeken siyah-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında konuk edeceği Torku Konyaspor karşısında kazanarak, deplasmanda oynayacağı rövanş karşılaşması öncesi avantaj yakalamak istiyor. Bu sezon Türkiye Kupası'nda mücadelesine grup müsabakalarıyla başlayan Beşiktaş, Sivas Belediyespor, 1461 Trabzon ve Kardemir Karabükspor'un da yer aldığı C Grubu'nu 10 puanla ikinci sırada tamamladı ve son 16 turunda D Grubu'nu ilk sırada bitiren Bucaspor'la eşleşti. Siyah-beyazlı ekip, Ege temsilcisiyle deplasmanda oynadığı maçta da rakibine 2-0'lık üstünlük sağladı ve kupada çeyrek finale adını yazdırmayı başardı.

Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda 4 sezon sonra çeyrek finalde mücadele edecek. Son olarak kupayı kazandığı 2010- 11 sezonunda çeyrek finalde boy gösteren Beşiktaş, son yıllarda bu kulvarda başarılı olamamıştı. Kartal, bu sezon hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek
istiyor.

Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında bu sezon Süper Lig'in ilk yarısında İstanbul'da oynanan müsabakayı ev sahibi ekip, Oğuzhan Özyakup, Mario Gomez, Gökhan Töre ve Kerim Frei'ın golleriyle 4-0 kazanmıştı. Beşiktaş bu sezon G.Antep'i de iki kez aynı skorla 4-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Antalyaspor'u elediler
Kupa
mücadelesine üçüncü turdan başlayan ve bu turda Kocaeli Birlikspor'u 4-1'le geçen Konyaspor; Kayseri, İnegöl ve Etimesgut Bld'nin yer aldığı G Grubu'nu 16 puanla lider bitirdi. Konya, son 16 turunda da Antalyaspor'u 1-0'lık skorla kupanın dışına itti.