Maç Sonuçları

"Şampiyonlar Ligi'nden daha zor"

Konyaspor'un hocası, "Kupada finale kadar gitmek en büyük amacımız Türkiye Kupası'nı kazanmak Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaktan zor" dedi

Giriş: 04 Şubat 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 04 Şubat 2016, Perşembe 14:29
Çeyrek final kuraları önceki gün çekilen Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek olan takımlardan Konyaspor, Başakşehir ve Akhisar'un teknik direktörler kupa hakkındaki görüşlerini A Spor'a anlattı. Konyaspor'un hocası Aykut Kocaman, Beşiktaş'la eşleşmeleri için "Zor maç olacak" yorumunu yaparken, üst tura çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. "Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaktan daha zor" ifadesini kullanan tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş'ı geçersek muhtemelen F.Bahçe ile, onları da geçebilirsek yine muhtemelen G.Saray ile karşılaşacağız" diye konuştu.

İrade oyunu oynuyoruz
Kocaman, "Konyaspor'un hem ligdeki, hem kupadaki durumuyla iddialı takımlardan bir tanesi haline gelmesi bu sezonki bence en önemli hedeflerden bir tanesi olarak gözüküyor. Yapabiliyorsak da kupada finale kadar gidebilmek en büyük amacımız. İlk yarıya göre takımdaki uyumsuzluk sorununu çözdük. Biz irade oyunu oynuyoruz. Oyuncularımı da kutluyorum" dedi.

Avrupa yolu Kupa'dan geçer
Başakşehir'in hocası Abdullah Avcı da kupa serüvenleri için "Hem kupayı hem Lig'i oynamaya alışmamız lazım. Bizim için ikisi de, şu an itibari ile hem lig hem kupa önümüzde duruyor. Avrupa'da tanınır hale gelmek kulübün marka değeri ve oyuncularımızın gelişimi açısından son derece önemli. Onun için biz bu yolda 20 tane oyuncumuz birbirine yakın, rekabet ortamı olan ve son derece ciddi rakipler ile bunun sonuna kadar gitmek istiyoruz. Avrupa yolu kupadan geçiyor" diye konuştu.

Sadece Kupa'ya motiveyiz
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan da "Kupada kafası karışık olabilir mantığıyla ben Fenerbahçe'yi biraz daha istemiştim" ifadesini kullandı. Arslan şöyle devam etti: " Galatasaray'ın kupadan başka şansı yok gibi görünüyor. Daha agresif olur tahmin ediyorum ikisini bir arada düşünmediği için çok daha fazla. Onun için daha zorlu geçer yoksa korktuğumuz, çekindiğimiz için değil ama işin gerçeği buydu. Galatasaray karşısında işimiz zor ama tamamen kupaya odaklandık."