Maç Sonuçları

Devler mücadelesi Ahaber'de

Futbolu Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a götüren kupada dün grup kuraları çekildi. 32 takım 4'erli olarak 8 gruba yerleşti

Giriş: 08 Kasım 2014, Cumartesi 00:00 Güncelleme: 08 Kasım 2014, Cumartesi 16:45
Amatör takımların mücadelesiyle başlayan eleme turlarının ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda grup aşamasına ulaşıldı. Dün bu heyecanın ilk ayağı olan kura çekimi vardı. TFF'nin Riva Tesisleri'ndeki çekimi A Spor naklen yayınlandı. Şampiyonlar Ligi takımı G.Saray, Avrupa Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, Trabzon, şampiyon Fenerbahçe'nin haricinde 2. Lig, 3. Lig hatta amatörden Cizrespor'un da katıldığı kurada '32 kupa beyi' 8 gruba yerleşti.

BJK-FB eşleşebilir

Ziraat Türkiye Kupası statüsüne göre 8 grubun ilk 2 sırasında yer alan ekipler son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Kupada bu aşamada kura çekimi olmayacak. ZİRAAT Türkiye Kupası'nda A-B, C-D, E-F, G-H grupları birincileri ve ikincileri çapraz şekilde eşleşecek. Çaprza eşleşmeye göre; E Grubu'nda yer alan F.Bahçe ile F Grubu'nda yer alan Beşiktaş 'erken final' oynayabilir.

TFF doğru yaptı
Kupada Şampiyonlar Ligi statüsünü uygulayan TFF doğru yaptı. Büyükler doğrudan katılsaydı birkaçı elenip giderdi. Türk futbolunun marka değeri yüksek büyükleri kupaya kalite ve izlenirlik getirecektir. Kulüpler oynatamadığı bazı oyuncularını burada kullanabilecek. TFF'nin kupa bütçesini artırması kriz yaşayan kulüplere yarayacak. İşin en güzel yanı yayıncılıkta yüksek görüntü kalitesi olan ATV, A haber ve A spor'dan yayınlanacak olması taraftara büyük keyif verecektir.
Yorum: Levent TÜZEMEN

6 maçlık serüven
Kuralara bakarsak favorilerin yollarının açık olduğunu söyleyebilirim. Ancak yapabilecekleri bir küçük hata ile grup 2.si olup bir üst turda sıkıntılı bir kuraya maruz kalabilirler. Özellikle 2 numaralı seri başlarıyla büyüklerin yapacağı maçlarda çok fazla rotasyon olmasını beklemiyorum. İkinci turda gelecek erken bir derbiyi kimse istemeyecektir. Balçova Yaşamspor gibi bu seviyelerin çok uzağında olan takımlar için de 6 maçlık gerçek bir macera yaşanacak.
Yorum: Mert AYDIN

Galibiyet 40 bin $
Türkiye Kupası gruplarında ödül dağıtım sistemi sezon başında değişmişti. 32 takıma katılım bedeli olarak 40'ar bin dolar ödenecek. Ayrıca gruplarda alınacak her 3 puanın karşılığı da bu rakam olacak. Beraberlik 20 bin dolar.