Maç Sonuçları

"Üzülmeliler"

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur mücadelesinde 1461 Trabzon'a 2-1 mağlup olarak elenen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim maçın ardından mücadeleyi yorumladı.

Giriş: 11 Aralık 2012, Salı 00:00 Güncelleme: 11 Aralık 2012, Salı 22:17
Maç sonrası verdiği röportajda Fatih Terim kaybettikleri için üzüldüğünü ama asl oyuncuların üzülmesi gerektiğini şu sözlerle kaydetti:

"İlk olarak rakibimizi tebrik ederiz. Takım olsun yönetim olsun... Bundan sonraki turlarda da başarılar diliyorum. Hakettiler, güzel mücadele ettiler. Kaybetmemize üzüldüm elbette. Hazırlık maçı bile olsa üzülürdüm. Ama asıl önemli olan oyuncuların üzülmesi. Üzülmüşlerdir umarım. Üzülmemiler! İlk yarıda kötü oynadık ikinci yarıda da geç bastırdık."

"Galatasaray eleniyorsa eğer, bunun sebebi bahanesi olamaz. Oyuncuların bahanelere sığınması yanlış olur. Rakibi tebrik edip kabullenmek gerekir" diyerek herhangi bir bahane bulunmaması gerektiğini dile getiren Terim futbolcularının bu mağlubiyetten bir ders almaları gerektiğini şu sözlerle belirtti:

"Futbolde herşey var, herşey oluyor. Bu maç onlara iyi bir ders oldu. Her maçı ciddiye almaları gerekiyor. Bugün sahadaki kadroda rotasyon vardı da diyemeyiz zaten. Diğer maçlarda oynayan oyuncular bu maçta da sahadaydı."

Fenerbahçe'yle oynayacakları derbi hakkında da konuşan Terim "Fenerbahçe maçı bizim için tabii önemli bir maç, Yarın sabahtan itibaren hemen ona hazırlanmaya başlayacağız. Umarım ki kendi taraftarımız önünde galip gelir ilk yarıyı güzel bir şekilde sonlandırma konusunda bir adım daha atarız" dedi.