Maç Sonuçları

Nefes nefese

atv ve A Haber'in canlı yayınlayacağı maçlar Türkiye'yi yine ekranlara kilitleyecek. 16 takım gruplara kalmak için ter dökecek. Grupta ise ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale adım atacak

Giriş: 07 Aralık 2012, Cuma 00:00 Güncelleme: 07 Aralık 2012, Cuma 01:17
Ziraat Türkiye Kupası 5. tur kuraları İstanbul'da çekildi. F.Bahçe, G.Saray, Bursa, Trabzon, Eskişehir, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Sivas kuraya seribaşı olarak katıldı. 51.Türkiye Kupası'nda F.Bahçe ve G.Saray, PTT 1. Lig takımları Göztepe ve 1461 Trabzon ile eşleşirken maçları kendi sahalarında oynama şanlarını da yakaladı. En zorlu kurayı ise Antalya deplasmanına çıkacak olan Beşiktaş ve Kasımpaşa'ya gidecek olan Trabzonspor çekti.

FİNAL TARAFSIZ SAHADA OLACAK
Tek maç eleminasyon sistemiyle oynanacak maçlar 11, 12 ve 13 Aralık'ta oynanacak. Turu geçen 8 takım 4'er takımlı iki gruba ayrılacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda grubu ilk 2 sırada bitiren takımlar yarı finalde karşılaşacak. Grup liderleri ile diğer grubun ikincileri elemeli iki maçta karşı karşıya gelecek. Turu geçen takımlar tarafsız sahada final maçına çıkacak. Yarı final ve finalin programı daha sonra açıklanacak.

GRUP MAÇLARI:
1. MAÇLAR: 18-19-20 ARALIK 2. MAÇLAR: 12-13-14 OCAK 3. MAÇLAR: 15-16-17 OCAK 4. MAÇLAR: 22-23-24 OCAK 5. MAÇLAR: 29-30-31 OCAK 6. MAÇLAR: 26-27-28 ŞUBAT

ÖZLEMİ BİTİRECEĞİZ
Yönetici Abdurrahim Albayrak, 7 yıldır kupayı alamadıklarını belirterek, "Hedefimiz bu yıl özlemi bitirmek" dedi. Albayrak, "Bir Trabzon takımıyla eşleştik. 3 cephede hedefimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktık, ligde zirvedeyiz. Ziraat Türkiye Kupası'nı da alacağız" dedi.

ARTIK HER RAKİP ZORLU
Başkan Fikret Orman, "Beşiktaş girdiği her yarışta kupayı hedefler. Ziraat Türkiye Kupası da hedeflerimizden biri" dedi. Antalyaspor ile eşleşmelerine değinen Orman şunları söyledi: "Artık zayıf rakip yok. Samet hocamıza ve takıma güveniyorum. Antalyaspor'u eleyeceğiz."

KUPAYI İSTİYORUZ
F.Bahçeli yönetici Yalçın Haker, hedeflerinin kupayı almak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Üst üste ikinci kez mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Göztepe ile eşleştiğimiz için mutluyuz. Yoğun maç trafiğinde evimizde oynamamız ayrıca sevindiğimiz bir durum oldu. Turu geçeriz."

GÜZEL BİR MAÇ OLUR
Trabzonspor başkanı Sadri Şener, Kasımpaşa eşleşmesi için, "Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İstanbul bizim için deplasman gibi değil. Kupaya talibiz. Eski oyuncumuz Şota'nın çalıştırdığı takımla eşleşmemiz de maçı ilginç kılacak. Centilmence bir mücadele olacak" dedi.