Maç Sonuçları

Kupada eşleşmeler belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final kuraları çekildi...

Giriş: 23 Mart 2012, Cuma 00:00 Güncelleme: 23 Mart 2012, Cuma 14:17
Bu hafta içinde oynanan 4. tur maçlarının ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda gözle çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu.

ÇEYREK FİNAL
Sivasspor-Bursaspor
Karabükspor- Boluspor
Eskişehirspor - MP Antalyaspor
Kayserispor - Fenerbahçe

YARI FİNAL
(Sivasspor-Bursaspor galibi) - (Eskişehirspor-Antalyaspor galibi)
(Kayserispor-Fenerbahçe galibi) - (Karabükspor-Boluspor galibi)


Çeyrek ve yarı final maçları tek maçlı eleminasyon sistemine göre tarafsız sahada oynanacak...Kupada çeyrek final maçlarının tarihleri ve oynanacak statlar TFF tarafından daha sonra açıklanacak.

KURAYA DAİR GÖRÜŞLER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarının sportmenlik kuralları içinde oynanmasını ve hak edenin kazanmasını istediklerini söyledi.

Ufuk Özerten, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final eşleşmelerinin kura çekiminde yaptığı konuşmada, bu yıl 50'ncisi düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda çekişmeli maçların oynandığını belirtti. Çeyrek finale Bank Asya 1. Lig'den Boluspor'un da kalmasının sevindirici olduğunu kaydeden Özerten, ''Federasyon başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetimimiz adına tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Maçların centilmence geçmesini, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunun bilerek oynanmasını ve hak edenin kazanmasını diliyorum'' dedi.

Kulüp temsilcilerinin görüşleri

Fenerbahçe Kulübü adına kura çekimine katılan sarı-lacivertli kulübün dış ilişkiler müdürü Turgut Acar, çeyrek finaldeki rakipleri Kayserispor'a başarı dileyerek, ''Dost ve kardeş takımımız Kayserispor'a ve diğer takımlara içtenlikle başarı dileklerimizi sunuyoruz. İnşallah fair-play ve centilmenlik kuralları içinde iyi maçlar olacağını ümit ediyoruz'' dedi.

Kayserispor temsilcisi Mustafa Şarkışla da, Fenerbahçe'yi elemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, rakiplerine de başarı diledi.

Sivasspor Kulübü İkinci Başkanı Hüsnü Eken, kura çekimi öncesinde Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi İrfan Koç ile yaptıkları konuşmada, ''Biz galiba birbirimize düşeceğiz'' dediğini ifade ederek, ''İki takım da kupayı almak için kendi mücadelesini verecek. Bursaspor'a şimdiden başarı diliyorum. Galatasaray'ı elemiştik. Tüm takımlar güçlü. Büyük takım, küçük takım yok'' dedi.

Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, centilmence maçlar geçmesini dilediklerini belirterek, ''Her şeyin hayırlısını temenni ediyorum. Futbolda kolay maç yoktur. Beklenmemiş sonuçlar görüldü. Tüm maçlar bizim için önemli. Çıkıp kazanmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkcı, Kardemir Karabükspor ile dost kulüpler olduklarını belirterek, ''Amacımız final oynamak. Güzel bir kura oldu. Gönlümden Kardemir Karabükspor geçmişti'' dedi.

Kardemir Karabükspor temsilcisi Mustafa Yolbulan, iki kulüp arasında uzun yıllara dayanan dostluğun bulunduğunu kaydederek müsabakaların dostça geçmesini diledi. Yolbulan, hedeflerinin final oynamak olduğunu söyledi.

Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Birsen, Ziraat Türkiye Kupası'nda iddialı olduklarını belirtti.

Antalyaspor Kulübü temsilcisi İbrahim Türkiş de karşılaşmaların dostça geçmesini dilediklerini söyledi.