26 Temmuz 2015 | Pazar

Takım oyunu ve uyum

Beş büyüklerin yaptığı transferlere bakmadan önce şunu unutmamak lazım; Futbolda başarının olmazsa olmazı 'Takım oyunu'dur. Takım oyununun ortaya çıkması için de uyum sorununun olmaması lazım. Bu noktada teknik adam ortaya çıkar!
Şimdi F.Bahçe'ye bakıyoruz 15 yabancı futbolcusu var kadrosunda.
Takım oyununu nasıl sağlanacak? Nasıl birlik ve beraberlik oluşacak?
Daha dün gazetelere yansıdı G.Saray'ın yıldız transferi Podolski ile Burak antrenmanda birbirine girdi diye...
Kulüpler yanlış yönetiliyor. Yıldız oyuncuyu almakla iş bitmiyor. Onların sosyal çevreye, takıma ve arkadaşlarına uyumu çok önemli. Bu yıldızlar bazı şaşkınlıklar yaşayacak. Bunları en aza indiren takımlar başarılı olacak.

Fenerbahçe'ye zaman lazım

Nani, Van Persie gibi yıldızları getiren, Fernandao, Şener gibi isimleri kadrosuna katan F.Bahçe'de öyle bir algı oluştu ki sanki sarı-lacivertliler daha başlamayan Türkiye Ligi'ni bitirmiş Avrupa için çok iddialı bir takım kuruyor. Yani "Fenerbahçe lig için çok güçlü" izlenimi ortaya çıktı. Ben bu görüşe katılmıyorum.
Çünkü yeni alınan futbolcular Türkiye Ligi'ni ancak devre arasına kadar anlıyor. Ligde artık küçük-büyük takım farkı kalmadı. Takım oyununu çok iyi oynayan, sahanın her yerinde rakibine basabilen küçük dediğimiz takımların büyükleri nasıl yendiğini gördük. Anadolu takımları da artık küçük bütçeleri ile büyük işler başarıyorlar.

Bilaloviç olsa beğenirler
Yabancı serbestliği Türk futboluna ne kadar renk katacak? Ne kadar doğru? Şu gerçek; isim oynamıyor! O gözümüzde çok büyüttüğümüz Avrupa'dan aldığımız dünya çapındaki yıldızlar için sanki uçanı kaçanı vuracakmış gibi bir hava oluşturuluyor. Hayır! Türk futbolcusu ile arasında eskiden fark vardı ama şimdi yok! Çok değerli oyuncularımız var. Takım kurarken teknik adam yabancı-Türk karışımını çok iyi yapması lazım!
Bakın G.Saray son dönemlerin en iyi ismi Bilal Kısa'yı aldı camia ayağa kalktı. Eleştirinin ardı arkası gelmedi.
Bu çocuğun adı Bilaloviç olsa kimse eleştirmezdi. G.Saray, Carole, Jem ve Podolski'yi kadrolarına kattı. Zaten şampiyon olan oturmuş kadrosuna nokta takviyeler yaptı.

Beşiktaş'ı maceracı Biliç yaktı
Bakın geçen sene en oturmuş takım Beşiktaş'tı. Fakat son 4-5 maçtaki teknik adam hataları, takımın üzerinde oynaması, yani oturmuş bir şablonu bozup maceraya kalkması Beşiktaş'ın belki de Avrupa Şampiyonluğu'nu elinden aldı. Giden teknik adamı çok takdir ediyorduk, beğeniyorduk fakat takımı şekilden şekile sokup Beşiktaş'ı şampiyonluktan etti.

Atınç ile Sivok büyük kayıp

Beşiktaş, Gençlerbirliği'nden Tosiç'i aldı. Çok iyi bir oyuncu. Quaresma uyum sorunu olmayan bir isim.
Hoffenhaim'den Beck'i aldı... Ancak kaybettiği isimler de çok önemli. Sivok çok önemli bir oyuncu.
Demba Ba, Beşiktaş'ın en başarılı ismiydi.
Geçen sene son 10 haftada ne oldu da fizik ve mental olarak bitti? Daniel Opare ile Atınç...
Opare'nin müthiş bir bek özelliği vardı. Faydalanılamadı? Gelecek vaat eden bir oyuncuydu. Brezilya'dan bir stoper Rhodolfo'yu aldılar ama lig uzun bir maraton başarı için en az 4 stoper şart.
Atınç ile Sivok büyük kayıp. Takımdan gidenlerle gelenleri karşılaştırdığınız zaman ben de Beşiktaş'ın nasıl oynayacağını çok merak ediyorum.

Trabzon'un rakibi kendisi!
Trabzonspor'un rakibi yine Trabzonspor'dur. Elinde iyi bir kadro var. Yeni gelen transferler de çok iyi. Mbia'yı aldılar. Trabzon'da taraftar yılların özlemi şampiyonluğu yaşayamadığı için büyük bir baskı oluşuyor. Bu yüzden futbolculara anormal ilgi gösteriyorlar.
Bu da kente gelen yıldız oyuncuları ilk zamanlar hoşuna da gitse sonradan bu ilgiden sıkılıyorlar.
Bakın Schimkoviak, orada ben görev yaparken onu benim gönderdiğimi söyledi ama işin aslı Polonyalı oyuncunun ilgiden sıkılmasıydı.
Bana "Hocam bu kentte ailemle lokantaya gidip yemek bile yiyemiyorum, hep futbol konuşuyorlar" demişti. Aşırı ilgi zamanla tepkiyi getiriyor tabi.
Trabzon'un taraftarı sakin olursa takımın başarısı çok yükselecek.

Bursaspor iyi yolda
Bursaspor, takımı şampiyon yapıp tarih yazan Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına getirdi.
Ertuğrul takımı çok iyi biliyor, eksiklerin yerine nokta atışları yaptırdı. Fenerbahçe'den kaleci Mert'i aldı. Sivok'u aldılar. Onlar
da iyi transferler yaptılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor