22 Ağustos 2014 | Cuma

Eksiklere dikkat

Maç başladığında tribünleri boş görünce çok şaşırdım." Trabzon halkı futbol ile yatar, futbol ile kalkar. Nasıl böyle tribünler boş olur?" diye söylenirken öğrendim ki bu yeni bilet uygulaması yüzünden binlerce kişi dışarıda kalmış. Tribün desteği eksik kaldı dün.
Rakip çok abartılacak, çok üst düzey olmasa da hazır olmadan yakalanan bir Trabzon'un ne yapacağı önemliydi. Trabzonspor dün günü kurtardı. İki önemli golle tur için büyük avantaj elde etti.
Teknik direktör Halilhodzic her demecinde takımdan memnuniyetsizliğini belirtiyordu.
Dün teknik adam gözüyle bakınca galibiyete rağmen Halilhodzic'e hak vermemek mümkün değildi. Geçen seneki Trabzon'un 'takım oyunu' olgusundan eser kalmamış. Takım oyunu olmadan taktik ve teknik varyasyonlar olmaz. Ortaya dünkü gibi bireysel çabalar ve mücadeleler çıkar ki bu da iyi bir rakip karşısında hep hüsranla sona erer.
Trabzonspor için asla karamsar olmamalı. Normal karşılamalı.
Çok iyi transferler yaptılar.
Çok oyuncu değiştirdiler. Belli ki yeni gelenler çok fazla birlikte çalışamamışlar. Bu da uyum sorununu ortaya çıkardı.
Bunu da birlikte oynadıkça çözecekler.
Bu takım ligin 4. haftasından sonra başarılı olacaktır.

Yerli kalitesi de artmış

Trabzonsporlu taraftarı gelecek için umutlandıracak şeyler de vardı dün izlediğim takımda. Yeni transferlerin içinde oyunun kaderini etkileyecek, değiştirebilecek yetenekte oyuncu sayısının çok olması Trabzonspor için çok önemli.
Görünen o ki kaliteli transferler yapılmış. Yerli kalitesi artmış; Mustafa Yumlu çok iyiydi. Musa Nizam yıllardır aranan sol beke çare oldu. İshak Doğan da iyi oynuyor. Onur yine çok iyiydi.
Bunlara kaliteli yabancılarla uyum sorunun çözüldüğünü de eklerseniz karamsarlığınız gidecektir.
Cardozo dün mükemmeldi.
Çok koşuyor, rakip savunmayı yıpratabiliyor ve ayaklarına çok da hakim bir oyuncu. Attığı goldeki fırsatçılığı ve akıl dolu vuruşu her şeyi anlatıyor. Ancak geriden fazlaca destek alamadı.
Takım oyunu oynayamasalar da rakibe fazla pozisyon vermemeleri, rakip alanda etkili olup fırsatları gole çevirme becerilerinin yüksek olması Trabzon'un artılarıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor