21 Ağustos 2016 | Pazar

Lig tamam da ya devler ligi!

Mario Gomez ve Sosa gibi üst düzey iki yıldızını kaybeden Beşiktaş, sezona şampiyona yakışır bir başlangıç yaptı. Vodafone Arena tribünleri her zaman olduğu gibi dün gece de tam anlamıyla kartpostallıktı.
Tribünlerde aşkın rengi siyah-beyazdı.
Şenol Güneş'in beklediği transferler henüz gelmemişti ama Kara Kartal, bunca güç kaybına rağmen yüksekten uçmaya devam etti.
Oğuzhan, rakip savunmayı çalıma dizip attığı şık golle tribünleri bayram yerine çevirirken, Süper Lig'in yeni ekibi Alanyaspor'un direncini de kırmıştı. İlk yarının son dakikalarında gelen Olcay Şahan golü, artık üç puan cepte dedirtmişti.
İki takviye şart Süper Kupa finalinin şanssız ismi Cenk Tosun; attığı gollerle "İşte ben buyum" dedi. Tribünlerdeki taraftarlar ise 'sıradaki gelsin' coşkusu içinde desibel rekoruna doğru yelken açtı...
Beşiktaş; dün taraftarına şunu gösterdi: "Giden gitmiştir ama ben bu halimle bile şampiyonluğun en büyük adayıyım. Çünkü ben son şampiyonum." Lig tamam da ya Şampiyonlar Ligi?
Kartal'da hedefler büyüdü! O yüzden forvete bir dünya yıldızı, defansa da lider bir stoper şart... Bu takviyeler yapılırsa Kartal, Devler Ligi'nde de çok can yakar...

TRABZONSPOR'A 10 YILLIK REÇETE!
Trabzonspor'u özellikle 2. yarıda oynadığı etkili futbol nedeniyle çok beğendim.
İşte Ersun Yanal farkı! İşte Ersun Yanal takımı...
Defansta Durica, orta alanda Onazi; ikisi de Trabzonspor'un yeni transferi.
Durica savunmada jeneriklik müdahaleleri ile Onazi de attığı 2 golle ne kadar klas transferler olduğunu gösterdi. Castillo'nun da ilk yarıda 'Yattaravari' iki kez slalom yaparcasına Kasımpaşa ceza sahasına akışı vardı.
Castillo da ilerleyen haftalarda rakip savunmacıların ve kalecilerin korkulu rüyası olur. Ya Yusuf Erdoğan'a ne demeli? Ersun Yanal ile kendini bulmuş, 77'de karşı karşıya pozisyonda fileleri havalandıramadı ama oyundan hiç kopmadı, savaştı ve galibiyette önemli rol oynadı.

2. yıldızı görür gibi oldum
Trabzonsporlular'ın artık gurur duyacakları, kaybedeceği maçlardan sonra bile alkışlayacakları bir takımları var. Kadro mühendisliği konusunda Türkiye'nin bir numaralı teknik direktörü olan Ersun Yanal, yine müthiş bir takımın temellerini atmış.
Bu Trabzonspor, 50. yılında özlediği şampiyonluğa ulaşır. Yeter ki camia ve Trabzonspor taraftarı bu takıma inansın, sabır göstersin, sonuna kadar desteklesin...
7. haftadaki Akhisar maçıyla açılacak olan Akyazı Stadı da her maç tıklım tıklım dolmalı... 'Kenetlenme ve sabır' özlenen başarıyı getirecektir.
10 yıllık bir reçete yazılmalı... Muharrem Usta ve Ersun Yanal birlikteliği en az 10 yıl sürsün. Şampiyonlukları, kupaları ve formaya takılan 2. yıldızı şimdiden görür gibi oldum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor