27 Şubat 2015 | Cuma

Umut azalıyor

llk maçta alınan 4-0'lık mağlubiyetin ardından bir prestij mücadelesi olarak görülen maçta farklı bir taktik denedi Ersun Yanal.
Kalabalık orta saha ile rakibi durdurmayı düşünen Yanal'ın bu sisteminde eksik olan ise rakip kale sahasına topu kimin taşıyacağıydı. Sakatlıktan çıkan Mehmet Ekici bu konuda sorumluluk almaya çalışsa da Napoli orta sahasının direncini kırmak kolay olmadı.
Maçın 19'uncu dakikasında gelişen kontratakta ise ne ilk şutu çeken Callejon'a ne de kaleciden dönen topu tamamlayıp ağlarla buluşturan De Guzman'a kimse müdahale etmedi bile.
26'ncı dakikadaki durum ise daha da kötüydü. Rakip yarı sahada pres yapmaya çalışan Cardozo, arkasını döndüğünde kimsenin olmadığını görünce ellerini havaya kaldırıp adeta isyan etti.
Evet kabul etmek gerekir ki 4-0'ın rövanşında Napoli'nin elenmesini beklemek biraz hayalcilik olur ancak takımın mücadele etmeyişini görmek ise sadece hayal kırıklığı olarak değerlendirilir.

Hatalardan ders alınmalı

Kaleci Hakan Arıkan'ın kurtardığı bir çok kritik pozisyon ve Mehmet Ekici'nin bireysel performansı dışında çok etkin gözükmeyen Trabzonspor, gelecek adına yine umut vermedi.
Bu performans ile ligde koyulan hedeflere ulaşılması da zor gibi...
Yine de Trabzon'un Napoli'ye her iki maçta da mağlup olarak elenmesi bir başarısızlık olarak görülebilir ama kabul etmek gerekir ki iki sezon öncesine kadar bazı ismi duyulmamış takımlara elenen bir takımdan bu noktalara gelinmesi de bir sıçramadır. Şimdi hedef yapılan hatalardan bir ders çıkarmak ve gelecek sezon daha da yukarıları hedefleyen bir takım olmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor