27 Kasım 2014 | Perşembe

Taraftar itmeli

Ersun Yanal'ın gelişinin ardından alınan Galatasaray galibiyetini sadece üç puan olarak görmemek gerekiyor. Sezon başında kurulan iddialı kadronun öz güvenini kazanması üç puandan daha da önemliydi.
Ligde konulan hedef ile kurulan kadronun tamamen zıt olduğunu savunan Halilhodzic'in aksine oyuncularına güven aşılamayı tercih eden Yanal'ın değişim rüzgarları bundan sonra da devam edecek.
Daha önceki dönemlerde çalıştırdığı tüm takımlarda mücadeleyi ön planda tutan Yanal'ın, yabancı yerli ayrımı yapmadan yapacağı oyuncu tercihleri de takımı başarıya taşımada etkin rol oynayacaktır. Bilimsel çalışma metotlarıyla tanınan Yanal'ın takımda değiştirmesi gereken sadece oyun mantığı değil aslında.
Bence en önemli olgu, taraftarlarla bu takımı yeniden kaynaştırmak. Bu kaynaşmanın ilk adımı hiç kuşku yok ki Galatasaray zaferiyle atıldı.

Takımı bağrına bastı
Çünkü bu zafer Trabzonspor taraftarını uzun bir aradan sonra sokaklara dökerken, havalimanında bordo-mavili renklere gönül verenler takımını bağrına bastı… Bu özlenen tablo hiç kuşku yok ki Trabzonspor'un bundan sonra en büyük itici gücü olacaktır. Bu tabloya Yanal'ın yapacağı katkılar da Trabzonspor'un zirvede ki rotasını belirleyecektir.
Trabzonspor'un kurma planları yaptığı izleme (scout) ekibine de koşulsuz destek vermek gerekiyor.
Böylece transferde havaya uçan milyon euroların önüne geçmek daha kolay olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor