31 Mayıs 2016 | Salı

Cesur adımlarla cesur sonuçlara

Fatih hoca Milli Takım'a son şeklini vermek için gece gündüz çalışıyor. Bu şartlarda kafa karıştırmak gibi bir niyetimiz olmasa da yüreğimizden geçeni söylemezsek kendimizi milli menafaatlere ihanet etmiş gibi hissederiz.
Bize düşen tüm iyi niyetimizle gördüğümüz arızaları gündeme taşımak. Dikkate alınır, alınmaz o bizim bileceğimiz bir şey değil.

Topal asıl mevkiine
O zaman şimdi görevimizi yapalım ve izlediğimiz iki maçta gördüğümüz en büyük arızayı gündeme taşıyalım:
Fatih hocam, Mehmet Topal'ı savunmada kullanıyor, çünkü onun geriden oyun kurması Terim için önemli. Yani Topal orada iyi iş çıkarıyor aslında, fakat Topal'sız orta sahamız da tek kelimeyle dikensiz gül bahçesine dönüyor. Tam bu noktada Başakşehir'den Yalçın, savunmada Topal'ın yaptığını yapamaz mı, diye soruyorum kendi kendime...
Topal'ı Atiba yerine koyuyorum ve bu oyuncuyla orta sahamız "dikenli gül bahçesine" dönerdi diye düşünüyorum… Biliyorum hiç kolay değil bunları yapmak, eleştiriler, hatta saldırılar gırla gider. Ancak Terim'i Terim yapan tam da bu değil mi zaten! Gerektiğinde eleştirileri göze alıp doğru adımlar atmak.
Milli Takım hepimizin ve bize düşen ortak akla ulaşmak adına katkı sunmak. Cesur adımların, cesur sonuçlara giden yolu kısaltacağını düşünen biri olarak yüreğimden geçen budur. Hangi sistemle, hangi isimlerle sahaya çıkarsa çıksın bu bizim takımımız ve her şart altında sahip çıkmak da boyun borcumuzdur.
Memleket meselesinde ufak hesap yapanlardan hiç olmadık çok şükür. Nokta.

Almayın 'hocaların' ahını!
Karabükspor tekrar Süper Lig'de, hoş gelmiş sefalar getirmişler. Öncelikle Başkan Feridun Tankut ve yılların tecrübesi Yücel İldiz hocamı yürekten kutluyorum… Yanılmıyorsam sezona Hüseyin Kalpar'la başlamıştı Karabük, ardından da Baliç gelmişti… Kan uyuşmazlığı yaşanınca, daha önce de Karabük'ü lige çıkarmış olan Yücel hoca göreve geldi ve en iyi bildiği şeyi yaparak takımı tekrar çıkardı… Anadolu'da böyle durumlarda hemen bazı yağdanlıklar devreye girip "Süper Lig'de bize yeni bir hoca lazım!" masala anlatırlar.
Çünkü yeni transferler, yeni anlaşmalar demek yeni komisyonlar demektir çoğunlukla… Bir çok başkan da maalesef bu tuzaklara düşer… Hem başarılı hocasını göndererek ahını alır, hem de çuvalla parayı sokağa atar, sonra da takım geldiği yere döner.
Feridun Tankut tecrübeli başkan, böyle bir hataya düşeceğini sanmıyorum ama en baştan uyaralım;
Karabük İldiz'e, Alanya Kalpar'a, Adana, Engin hocaya sahip çıkmazlarsa büyük hata yaparlar… Ne demiş eskiler; etme kulum; bulursun zulüm!

Bir masum Mor menekşe
Emre Mor milli maçta bizi büyüledi. Müthiş oyun zekası nedeniyle "Şeytan" lakabı takılan Rıdvan Dilmen'i (sevgili kardeşime Allah'tan şifalar diliyorum) hatırlattı bana. Hem hızlı, hem çabuk! Topla birlikte uçuyor adeta, sonra müthiş ani dönüşler ve gerektiğinde tıpkı Şeytan Rıdvan gibi ani bir fren! Top ayağına hem yapışıyor, hem de yakışıyor.
Beşiktaş başta tüm büyük kulüplere ivedilikle tavsiyemdir; kaçırmayın bu çocuğu…

Gönül'süz olmaz
Gökhan, bana göre birkaç gün içinde Beşiktaş'a imza atacak. Bunu söylerken en büyük güvencem F.Bahçe yönetimindeki bazı kişilerin kibirli tutumları ve yiğidin hakkını yiğide vermek yerine herkesi aynı terazide tartmaları.
Gönül'le ilk görüşmede bu hatayı yaptılar, ikinci görüşmede hatadan dönerlerse kulübünde kalabilir ama döneceklerini sanmıyorum.
O nedenle Gökhan seneye büyük ihtimalle Beşiktaş'ta.

Torunoğulları'nın ayak izleri
Fenerbahçe'nin scout ekibi Beşiktaş Dış Transfer Sorumlusu Erdal Torunoğulları'nın peşine takılmışlar diye bir duyum geldi. Çok güldüm.
Geçen senelerde takıldıklarında son anda devreye girip Diego'yu Fenerbahçe'ye kazandırdılar (!), Beşiktaş ise Diego'dan vazgeçip Sosa'yı kaptı. Hangisi daha faydalı oldu!?
RvP olayında da yaşanan benzer bir durumdu.
Beşiktaş bonservissiz almak üzere ManU ile anlaşmışken 'izciler' devreye girip 6.5 milyon euro verdiler, Beşiktaş derhal B planını devreye sokup Mario Gomez'i transfer etti. Hangisinin daha verimli olduğunu sormuyorum bile?
Yani; yanisi şu; Erdal Torunoğulları yakın takipçilerinin gayretleriyle motive olup her zaman B ve C planları yapıyor… Öyleyse şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Beşiktaş yine birilerini bulacak, 'izciler' son anda devreye girecek ve bu işten yine Beşiktaş karlı çıkacak.
Hadi bakalım, sıkı takibe devam izciler, aman yanlış yollara sapmayın ha!

Mehteran!
Konya ve Antalya; Milli Takım'a öyle candan destek verdi ki, gözlerim yaşardı, bir kez daha gurur duydum anadolumun güzel insanlarıyla. Mehtaran da cuk oturuyor milli maçlara. Tarihi köklerimizden kopmadan geleceğe uzanmak için tam da böyle yapmalıyız. Emeği geçenlerin yüreğine sağlık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor