06 Mayıs 2016 | Cuma

Kimse yatmaz!

Bir yanda inanç, azim ve kararlılıkla şampiyonluğa yürüyen Beşiktaş, diğer yanda ligde Avrupa dışında iddiası olmayan G.Saray olunca; fırsatı bulanlar başladılar dedikodu üretmeye... F.Bahçe-Başakşehir'le oynamıyor sanki, bay çekmiş gibi neredeyse; en azından bazı ulemalar bu düşüncede...
F.Bahçe kazanmış (!), o nedenle derbide Beşiktaş puan kaybeder mi, kaybetmez mi onun derdine düşmüşler...
Beşiktaş sezon başından bu yana oynadığı futbolla, sahaya akıttığı alın teriyle şampiyonluğa koşuyormuş kimin umurunda... G.Saray son iki haftada biraz toparlansa da eski gücünde değilmiş kime ne!? Beşiktaş kazanırsa, G.Saray yatmış olacak! Derbi berabere biterse, iki takım işi beraberliğe bağlamış olacaklar! Bu kafalarda aklanmanın tek yolu G.Saray'ın Beşiktaş'ı yenmesi!
İşin ilginç yanı oluşturmaya çalıştıkları algı seline kendilerini kaptırıp, herkesin kendileri gibi düşündüğünü de düşünmeye başlıyorlar. Allah akıl fikir versin ne diyelim.

Algı oluşturmayın
Beşiktaş moralmen çökmüş durumda iken ligin ilk yarısında G.Saray derbisine çıktı... Bir hafta önce kalecisi Tolga Zengin büyük hatalar yapınca, derbide Günay giymişti eldivenleri... O şartlarda oynanan derbide kaleci Günay'ın büyük hatasıyla da geri düşmüştü Kartal...
Bunları hatırlatıyorum ki, boş konuşanlar biraz gerçekçi olsunlar! Evet o şartlarda Beşiktaş düştüğü yerden kalkmayı bilmiş ve G.Saray'ı yenmişti... Yani tekrar yenebilir ve bu ne G.Saray'ı lekeler, ne de algı oluşturmaya çalışanların haklı olduklarını gösterir.
Tıpkı Başakşehir'in Fenerbahçe'ye, (ulemanın bir bölümünün beklentilerine uygun olarak) yenilmesi Başakşehir'i lekelemeyeceği gibi...

Çok terleyen kazanır
Böyle olunca benim beklentilerim daha farklı... Skoru bilemem, falcı da değilim ama; Başakşehir'in, F.Bahçe karşısında elinden geleni yapacağından hiç şüphem yok, keza G.Saray için de aynı şeyi düşünüyorum.
Ortada bir şampiyonluk var ve bu şampiyonlukla ilgisi olmayan takımların hemen teslim olacağını düşünmek en azından vicdana aykırıdır. Ayrıca bu takımların kimliklerine, oyuncularına, teknik kadrolarına yapılan büyük bir hakarettir. İki maç da zor olacak...
Beşiktaş'ın şampiyonluğu ya da F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı bu iki kulübü ilgilendirir başkalarını değil. İki maç da kıran kırana olur ve kim daha çok terlerse o kazanır.
Nokta.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor