23 Ekim 2015 | Cuma

Sevdiği toplar

Beşiktaş Antalya güneşinden önce Sibirya soğuğunda Avrupa mücadelesine çıkarken Şenol Güneş, Sosa, Oğuzhan, Töre ve Quaresma gibi teknik kapasiteleri yüksek dört oyuncuyu aynı anda sahaya sürdü. Lokomotiv Moskova gibi kendi sahasındaki 7 maçta 5 galibiyet almış bir rakibi düşününce cesur bir tercihti bu… Oyunun ilk 45 dakikası pozisyonsunsuz, karşılıklı denemelerle ve etkisiz bölgelerdeki top çevirmelerle geçti… Bu görüntü ikinci yarıda öncelikle Lokomotiv lehine değişti… Gökhan Töre'nin Trabzon maçındakine benzer bir pozisyonda sağını bırakın sol dışını kullanması sonucu kaçırdığı gol rakibi ateşledi. İki tehlikeli pozisyonun ardından Sosa'nın eveleyip geveleyip kaptırdığı top kalemize gol olarak yazıldı… Şenol Güneş Sosa'nın cezasını oyundan çıkararak keserken yerine giren Necip'le orta saha biraz olsun toparlandı…

Fernandes hep aynı!
Atiba ve gecenin en iyilerinden Oğuzhan'a Necip'in gayreti ve sağ kanattan Beck'in bindirmeleri eklenince işin şekli değişti. Gomez "Sevdiği toplar" dediğimiz cinsten pası alınca skoru eşitledi… Bu golle birlikte Rus takımı yay gibi gerildi… İlk tartışmalı pozisyonda Corluk'a Oğuzhan'a dayılandı ardından Cenk'e yumruk attı ve doğal olarak kızardı.
Gerilim filmi bittiği anda Beşiktaş etkili oyununu sürdürürken eksik kalan Ruslar Niasse'yi önde bırakıp kapandılar.
Geceyi özetlersek Şenol hocanın yaptığı değişiklikler oyunun akışını değiştirdi diyebiliriz. Bunun yanı sıra gerçekten kendi sınırlarını zorlayan Ozi'yi alkışlarken Gomez'i de baştacı yapmamız gerekir. Eskiler bir dirhem et bin ayıp örter derler, futbola uyarlarsak bir iyi golcü bin ayıp örter diyebiliriz.
Eski dost Fernandes ne yapıyor derseniz, bildiğiniz gibi, top gelince oynuyor, gelmeyince
bekliyor

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor