26 Şubat 2015 | Perşembe

Tarih yürekle yazılır!

Beşiktaş bugün 112 yıllık tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak; tarih yazmak için...
Önce şunu söyleyelim ki tarih kalemle değil yürekle yazılır...Bugün yapılması gereken de, gücüne güç katmaya gelecek 65 bin Kartal sevdalısının önünde yürekleri çimlere sermektir...
İsimlerin önemi yok, eksiklerin de öyle, sahaya çıkacak olan 11 Beşiktaşlı varsa Beşiktaş'ın eksiği gediği yok demektir..
Tottenham, Arsenal, Chelsea, Feyenoord maçlarını cesaretle oynadı Beşiktaş ve kazansa da, kaybetse de alkış aldı. Liverpool karşısında da yapılaması gereken budur.
Cenk, Serdar, Franco, Opare, Veli, Atiba, Pektemek, Ozi, Sosa, Necip, Gökhan, Olcay, Demba Ba ve diğerlerine güvenim tam..
Ligde korkularına esir düşse de kaybedecek bir şeyi kalmayınca hayallerinin peşine düşen Bilic'in de bugün cesaretle savaşacağına inanıyorum..
Çünkü bu maçta kaybedecek bir şeyi yok kazanacakları ise yepyeni, parlak bir kariyer demek..
Fransız yazar Andreacute; Andre Paul Guillaume Gide'ın dediği gibi; kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyen insan, yeni okyanuslar keşfedemez... Yeni okyanuslar keşfetmenin, tam zamanıdır..

Korku yok, olamaz
Hiçbir Beşiktaşlı'nın yüreğine korku düşmemeli.. Klasik 4-4-2 ile korkmadan çift forvet (Ba, Pektemek) oynayacak bir Beşiktaş zafere koşar...
Liverpool üçlü savunmayla oynuyor ve bu orta alanlarına ne kadar güvendiklerinin en büyük kanıtı. Özellikle de kanatlara..
Merkez orta sahada Veli-Atiba üstünlük sağlamaya yeter, geriye kalıyor kanatlar..
Orada iş Olcay ve Gökhan Töre'ye düşüyor, hem arkalarındaki Serdar ve Opare'ye destek vermeli hem de hücumda kendilerini göstermeliler. İlk maçta işin yalnızca savunma tarafında kaldılar, bu kez o kadarı yetmez.
Daha fazlası, daha da fazlası gerek!
90 dakika oynanacak olan bu maç belki de 90 yıl konuşulacak bir zaferi yaşatacak hepimize...
Bunun tek yolu bir saniye bile motivasyon boşluğuna düşmeden, mazeretlere sığınmadan, birbirlerine sımsıkı sarılan on bir Kartal'ın, göze göz, dişe diş savaşmalarıdır...
Yolunuz ve bahtınız açık olsun Kara Kartallar..
Bu millet dualarıyla yanınızdadır, gazanız
mübarek ola...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor