19 Eylül 2014 | Cuma

Hak ettiler

Sen yakaladığın pozisyonları mirasyedi gibi harcarsan Asteras Asterix olur, puanı kapar gider, arkasından bakakalırsın.
Yunanistan temsilcisi asla Beşiktaş ayarında bir takım değil, buna karşılık son derece uyumlu bir ekip... Golü yediler, üst üste pozisyonlar verdiler fakat bir an bile maçtan kopmadılar… Beşiktaş tam tersi, nasıl olsa kazanırız havasında başladılar, öyle devam ettiler, golü atınca da maçı bitti zannettiler… Oysa bitmemişti, bunu da acı bir şekilde öğrendiler… Bilic, Demba Ba ve Sosa'yı kenarda oturttu bu hem sahadakilere bir mesaj hem de işler kötü giderse devreye sokulacak olan iyi bir 'B4 planıydı.
Sahadaki oyuncular bu mesajı tam olarak almamış olacaklar ki, Rizespor maçından sadece biraz farklıydılar.
Oysa kulübedeki Sosa ve Demba Ba bundan sonraki haftalarda ilk 11'de oynayacaklar, dolayısıyla sahadaki iki oyuncu da kulübeye çekilecek… O ikiden biri olmamak için biraz gayret gösterir insan ama nerdeee…

Mustafa sakatlanınca

Pektemek sakatlanıp çıkana kadar ön tarafta akıl vardı, Beşiktaş rakip ceza alanı önünde ve içinde oyalanabiliyordu.
Mustafa çıktıktan sonra iş tamamen karambole ve hızlı hücumlara kaldı.
Bir takım; maçın büyük bölümünü rakip sahada, hatta rakip kale önünde oynayıp sadece bir gol atabiliyorsa kazanamaması normal sonuçtur. Çünkü en zayıf bir rakip bile size şu ya da bu şekilde bir gol atabilir.
Nitekim dün de olan budur… Beş net pozisyonda golü atamayan Beşiktaş, iki pozisyon verdi ve biri gol oldu. İki puan uçtu gitti… Her neyse, uzun sözün kısası Beşiktaş yürümeye çalıştığı iki kulvarda da teklemeye başladı. Üstelik daha sezon başındayız.
Bilic, takım içi rekabet ateşini harlandırmalı ve bazı futbolculara karşı olan bağımlılığından vazgeçip, bazı futbolculara karşı olan önyargısını da kırmalıdır. Aksi halde üç kulvarda da hüsran yaşanabilir.
Uyarması benden…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor