20 Ağustos 2014 | Çarşamba

Ayağınıza sağlık

Başlama vuruşuyla birlikte Demba Ba'nın uzun menzilli atışı gol olsa belki de tüm zamanların rekoru kırılacaktı… Ne iyi olurdu ama… Kurada Arsenal çıktığı günden bu yana, "Beşiktaş üçlük olur, beşlik olur" masalı anlatanlara kulak tıkayıp, inandığımı yazıyorum; rakipte kimlerin oynadığının çok fazla önemi yok, siz ne oynuyor ve rakibi ne kadar bozabiliyorsunuz önemli olan bu!
Beşiktaş, Feyenoord gibi Arsenal'ı da bozdu, doğru düzgün pozisyon vermedi; aksine kendisi pozisyon buldu.
Bir takım savunmasıyla hücum hattı arasındaki mesafeyi 20-25 metre civarında tutabiliyor ve toplu savunma, toplu hücum anlayışını benimseyip blok halinde hareket edebiliyorsa, rakibi kim olursa olsun yenebilir. Beşiktaş'a o nedenle güveniyordum ve hâlâ güveniyorum.
Podolski yok, Mesut yok bunlar hikaye, orta sahada böyle basan, kademe kaymalarını (Atiba'nın yokluğuna rağmen) makine düzeninde yapan bir Beşiktaş kolay kolay yenilmez.

Bana göre tur ortada
Şu maç deplasmanda olsaydı keşke, inanın bana yine böyle bir manzara ve tur kapısını aralar dönerdik İstanbul'a. Şimdi risk arttı, pabucun pahalı olduğunu gören Arsenal rövanşta işi daha sıkı tutacak şüphesiz. Yine de bana göre tur ortada… Arsenal seyircisi önünde yüklenecek elbette, işte o yüklenmelerde Beşiktaş'a bolca kontraatak fırsatı çıkacaktır. Dolayısıyla ümitliyim vesselam.
Olimpiyat'ta daha çok pozisyon bulan Beşiktaş'tı… Demba Ba kaçırdı, Olcay topukla çekti uzak köşeye plase yaptı yine olmadı.
Bir o yandan, bir bu yandan kaçtı iki büyük fırsat. Arsenal'ın net pozisyonu ise son dakikaydı. ÖZET: Mustafa Pektemek sahanın en iyisiydi, gerçi ters kanatta oynayan İsmail dahil kötü olan yoktu ya... Hepsinin ayaklarına, yüreklerine sağlık.
DİKKAT: Artık kendisini eğlendiren bir tribün yok. Müthiş baskı kuruyor Beşiktaş taraftarı, kesinlikle hakemi ve rakibi baskı altına alan bir tribün bu.
FİNAL: Ne demiştik forma büyük ve böyle maçları büyük oynar.
Yine büyük oynadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor