02 Ağustos 2014 | Cumartesi

10.5 NUMARA

Beşiktaş mutlaka iyi top kullanan bir çift ayak almalı bu şart. Ancak doğru isim bulunmalı. Oğuzhan'dan daha fazla koşmayan bir 10 numara işleri karıştırır. O taktirde Biliç 4-4-2'ye dönse bir dert, dönmese bir dert, durumlarını yaşamak zorunda kalır.
V.Atiba vazgeçilmez olduğuna ve bu formalarıyla Pektemek-Demba Ba ikilisi önde oynayacağına göre, arkalarına gelecek yıldız oyuncu futbolun iki tarafını da oynayabilmeli.
Bu nedenle 10 değil 10,5 numara şart. Aranan kan bulunursa her şey çok daha güzel olur
ve Bilic'in de kafası karışmaz.

Kara yılan!
Demba Ba daha ilk günden Beşiktaş'a uyum sağladı. Arkadaşlarıyla kaynaştı. Feyenoord maçında sahne aldığını söylemek zor ama müthiş bir potansiyele sahip olduğu tartışılmaz. İnanılmaz çabuk dönüşleri olan, toplu ve topsuz oyunda neredeyse sıfır hatayla oynayan, ayak içiyle topu her vuruşunda direk dibine gönderen gerçek bir forveti var Beşiktaş'ın. Her maçta biraz üzerine koyup sonunda taraftarın gözünde gerçek bir kahraman olacağına kuşku yok.

KUSURSUZ FIRTINA
Beşiktaş güçlü rakibi Feyenoord'u deplasmanda devirirken bir çok doğruyu bir arada yaptı. En başta Biliç'in sahaya sürdüğü on bir önyargılarla değil, oyuncuların potansiyelleri ve son form durumları dikkate alınarak belirlenmişti. Geçen sezon görülmeyen buna karşı kampta ışıl ışıl parlayan Pektemek ve Kerim bunlardan sadece ikisiydi… Takımdan onca hocanın kafasına girmeye çalışan bu ikilinin maçın gollerini atması ise onlar için yılın piyangosu gibiydi.
Artık daha bir özgüvenle forma savaşına katılabilecekler.
Feyenoord karşısında, savunma ile forvet arasındaki mesafeyi 25 metre civarında tutan, kademe kaymalarını makine düzeninde ve müthiş bir disiplinle yapan bir takım izledik. O takım ki; topu aldığı anda şemsiye gibi açıldı, top rakibe geçtiği zaman kademeli olarak önde bastı ve sıkı bir şekilde kapandı.
Bu bir rüya mıydı yoksa yeni sezonda izleyeceğimiz Beşiktaş'ın sinyallerini mi gördük bunun kararını vermek için henüz çok erken.
Ancak Biliç'in bakış açısını değiştirmiş olması, kafasını on bir değil 24 futbolcuya açmış olması büyük bir olay.
Beşiktaş rövanşı alıp turu geçtiği anda bu sistemin üzerine bir de özgüven eklenecek ki, o taktirde her oyuncunun performansının katlanması kaçınılmazdır.

F.Bahçe ve G.Saray'a darbe
UEFA kriterleri tüm kulüplerin imkanlarını kısıtladı.
Galatasaray bu sezon tüm umutlarını Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'ye ayrılan pastayı tek başına yemek üzerine yapıyor. O nedenle Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı anda Galatasaray için maddi sıkıntılar tavan yapacaktır.
Avrupa'da olmayan Fenerbahçe'nin lig şampiyonu olması halinde kazanacağı gelir ancak kadrosunun bir sezonluk giderini karşılar. Beşiktaş doğru transferlerle kadrosunu güçlendirip lig şampiyonluğunu kazandığı taktirde bu ezeli rakibinin de hayat damarını kesmiş olur.
Ez cümle, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan, ligi kazanan bir Beşiktaş, iki ezeli rakibine fersah fersah fark atar, benden söylemesi.

Ver formayı Pedro!
Pedro Franco'yu geçen sezon kamptan beri yere-göğe sığdıramadık. Sonunda Bilic görev verince bu oyuncu da bizi mahçup etmedi sağ olsun. Geçenlerde Demba Ba, "19 numara benim için çok önemli ama Pedro'dan bunu istemem saygısızlık olur, kendisi verdiği taktirde ise kabul ederim" dedi.
Pedro bu güzel davete kulağını tıkarsa ayıp eder. Demba Ba kendisi için bu kadar önemli olduğunu söylüyorsa, Pedro'ya yakışan 19'u arkadaşına vermektir. Hadi Pedro göster centilmenliğini…

Ümit Karaal vizyonda
Konu bir genç adam olunca abartmamaya özen gösteririm ama Ümit benim için özel. Üç sezondur hem bu köşede yazdım, hem A Haber'de Artı Futbol'da defalarca gündeme getirdim. İngiltere kampında gördüm ki Ümit Beşiktaş için hazır. O nedenle bir başka takıma kiralık gönderilse pişmez yanardı. Bilic doğru bir hamleyle bu genç adamı kadroda tutarak bir kez daha sevgimizi kazandı. Ümit çok yetenekli bir oyuncu Beşiktaş'a ve Türk futboluna yıllarca hizmet edecektir.
Allah şansını bol etsin… Bu arada teşekkürler Bilic, gençlere güvenmeye başladığın için.

Üye olmak yasak mı?
Sosyal medya vasıtasıyla bana ulaşan bazı Beşiktaşlı kardeşlerim her türlü evrakları hazır olmasına rağmen kulüp üyeliği konusunda yaptıkları başvurunun bir türlü sonlandırılmadığından şikayet ediyorlar.
Kulüp yeni üye almak mı istemiyor yoksa geçici bir durum mu sözkonusu bilmiyorum.
Konunun ilgilisi bana ulaştığı anda sorun yaşayan Beşiktaşlılar'ın isimlerini kendisine verebilirim.
Kulüpler büyümeye çalışırken böyle sıkıntıların önüne geçmek şart, aksi halde taraftarı küstürmüş olursunuz ki, eyvah!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor