Sinan Vardar

Sinan Vardar

07 Eylül 2016 | Çarşamba

Beşiktaş için herkes ayağa

Beşiktaş bu sezon müthiş transferlerle bezendi. Gaziantepspor'la oynanan hazırlık maçında gördük ki, yeni transferler boş değil. Beşiktaş şu anda Süper Lig'in en büyük favorisi ve en önemlisi Beşiktaşlı taraftarlar umutlu...
Tabii burada önemli bir konuya parmak basmak istiyorum.
Fatih Terim, kulüplerinde forma giymeyen oyuncuların Milli Takım'a adapte etmekte zorlandığı konusunda haklı olarak veryansın ediyor.
Türkiye'de yabancı futbolcu transferinin serbest olmasını destekleyenlerin başında geliyorum.
Ancak bu transfer edilen futbolculara başta yaş ve başarı olmak üzere bir çok zorunlu kriter getirilmeli.

İNGİLTERE ÖRNEK ALINMALI
Tıpkı İngiltere'deki gibi... Bakın mali zorluk içinde bulunan kulüplerimiz transferde kiralama yolunu seçmek zorunda kaldılar. Çözüm ise öz kaynakta...
Kulüplerimiz, tıpkı Barcelona gibi her sene dünyanın dört bir yanından yaşları 12 ile 14 arasında değişen 70 futbolcu transfer edebilir. İyi bir altyapı organizasyonuyla bu genç yetenekler her yönüyle yıldız futbolcu olarak hazırlanır, hem de Türk Milli Takıma büyük güç verirler.
Bu projeyi yıllar önce BEFAM'la (Beşiktaş Futbolcu Araştırma Merkezi) hayata geçirmiştik. Ancak o dönem Yıldırım Demirören ve arkadaşlarının kötü yönetimi yüzünden Beşiktaş bu genç yeteneklerden faydalanamadı.
Bakın; Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan müthiş projesini hayata geçirmek için büyük özveriyle öz kaynak düzeniyle Türk Futboluna büyük hizmet ediyor.
Altınordu geçen sezon 11 yaşındaki Burak İnce'yi transfer ederken, A Takımdaki iki önemli oyuncusunu Manisaspor'a takas yoluyla verdi. Bence geçen yılın en önemli transferlerinden biriydi.

TARAFTAR HER ZAMAN HAKLI
Taraftarlar her zaman takım coşkusunu yaşayabilmek için daha büyük başarılar için transfer ister. Çünkü taraftar, her zaman takımının daha iyi olmasını ister.
Ancak Beşiktaş Divan Kurulu'nun son açıkladığı rakamlara göre; kulübün borcu 2.5 milyar lirayı aşmış durumda. Zamanında çok uyardım ama bu sorun artık Beşiktaş'ın kendi içinde sessizce halledebilecek rakamı çoktan geçti.
Beşiktaş bu büyük borç yükünün altından kalkmanın yollarını aramalı.
Beşiktaş'ı çok sevenler artık bir şeyler yapmalı. Durup ne olacağını seyretmek kulübün geleceğine hiyanettir.
Beşiktaş için herkes ayağa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor