Sinan Vardar

Sinan Vardar

30 Haziran 2016 | Perşembe

Yazık, çok yazık!

Hazıma nasıl başlayacağıma bilemiyorum.
Ağlamaktan göz pınarlarımız, kahır okumaktan dilimiz damağımız kurudu. Terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.
Bugünlerde futbolumuzda transfer konuşuluyor. Taraftarlar takımlarımızın transferlerini dört gözle bekliyor. Açık ve net yazıp, sürekli belirtiyorum.
Kulüp başkanlarının futbolcu menajeriyle vıcık vıcık olmuş ilişkileri gerçekten midemi bulandırıyor.
Kulüplerimizin çoğu sil baştan takım kuruyorlar.
Bugün Türkiye'de "doğru dürüst transfer yapan kaç takım var sayar mısın" deseniz bir elin parmaklarını geçeceğini tahmin etmiyorum. Borç yükü altında ezilmiş üç büyük takımımız bile UEFA kıskacında transfer yapmaya çalışıyor, gerçekten çok yazık!

Transfer gündemi
Beşiktaş'ın Gökhan Gönül'ü bu hafta içinde açıklayacağını tahmin ediyorum.
Gönül'ün 3 yıllık maliyetinin 15 milyon TL + yüklü bir menajer parası olduğu iddia ediliyor.
Gökhan tabii ki yararlı olabilir ama umarım bu iddia edilen fahiş rakamlar doğru değildir.
Beşiktaş'ın transfer yapmak için Gökhan Töre veya birkaç oyuncuyu gözden çıkarması gerektiğini biliyoruz. Beşiktaşlı yöneticilerin açıklamalarına bakılırsa bu sezon maalesef ciddi bir transfer politikası oluşturulmamış.
Siyah-beyazlı takımın eksiği savunmada...
Bu sezon Şampiyonlar Ligi de düşünülürse Beşiktaş'ın savunmayı ciddi bir şekilde kurması gerekir. Tabii Gomez'in büyük ihtimalle gideceğini düşünürsek forvete de ciddi bir transfer yapılması şart.

Hedef büyümeli
Birkaç yıldır yazıp ve belirtiyorum;
Belçika futbolunun gelişimi inanılmaz.
Beşiktaş, öncelikle bu ülkenin gençlere yaptığı yatırımın benzerini yapmalı.
Ben Beşiktaşlı yöneticilerin yerinde olsam bu ülkedeki genç yeteneklerin peşine düşerdim.
Beşiktaş geçen sezon müthiş bir hava yakaladı. Genç futbolcuların takıma olan katkıları, son 4 yılda gerçekleşen yapılanma ve usta teknik adamın varlığı Beşiktaş'ın önünü açtı. Kara Kartal bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli ve başarı çıtasını yükseltmeli.
Bunun için Beşiktaş'ın doğru yapılanmaya, kurumsallaşmaya, yeni dinamik ve nokta atışı transferlere ihtiyacı var. Bu saydığım kriterler; her geçen gün borç yükü artan Beşiktaş'ın olmazsa olmazı.
Futbolun dünü yok, bugünü ve geleceği var. Beşiktaş durmamalı... Yarın çok geç olmadan koşması için gerekli yapı ve transferler hayata geçirilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor