Sinan Vardar

Sinan Vardar

02 Nisan 2015 | Perşembe

Beşiktaş'a Ajax-Porto Modeli

Beşiktaş artık geleceğini yapılandırmalı, yeni ve akılcıl projelere imza atmalı. Tam 11 yıl önce BEFAM'ı arkadaşlarımla kurduğumuzda Mehmet Ekşi'nin müthiş gayretiyle Türkiye'nin dört bir yanında genç yetenekleri aradık. Tüm engellemelere rağmen BEFAM'la 72 genç yeteneği Türk Futbolu'na kazandırdık. Maalesef Beşiktaş bu gençlerden yeteri kadar yararlanamadı. O gün sadece 4 olan futbol okulu bugün Ufuk Pak'ın önderliğinde İngiltere, Avusturalya'ya yayılarak 250'ye ulaştı. Eğer BEFAM istikrarlı bir şekilde sürdürülseydi Siyah-Beyazlı kulüp bu kadar büyük borç batağının içinde olmazdı. İşte bu noktada Beşiktaş'ın geleceğe yönelik yol haritası çizme zamanı geldi.

Ajax ve Porto modeli?
Kara Kartal, altyapıya yatırım yaparak, genç yetenekleri takıma kazandırarak, marka değeri tavan yapmış futbolcuları zamanında ve değerinden fazlasıyla elinden çıkararak futbolumuzda çığır açabilir. Tabii bunun için de futbolcu satışları için iyi bir lobiniz, işini bilen pazarlama ekibiniz olmalı. Beşiktaş'ta Ajax ve Porto modelini öneriyorum. Ajax'ın yetiştiriciliği, Porto'nun da satış ve pazarlama uzmanlığı örnek alınmalı. Porto'nun son 10 yılda futbolcu satışlarından kazancı tam 800 milyon Euro'yu aşmış. Beşiktaş yönetimi 3 yıldır külup ve takım üzerinde müthiş bir yapılanmaya gitti. Genç, dinamik ve uzun yıllar Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet edebilecek bir futbolcu kadrosu kuruldu. Antrenör Fikret Demirer, başta Oğuzhan olmak üzere genç yetenekleri Beşiktaş'a kazandırıyor. Eslem, Furkan, Ümit, Raşit gibi gençler forma kapmak için gelecek sezonu iple çekiyorlar. Beşiktaş bu kaliteli kadrodan uzun yıllar yararlanabilir, çok büyük paralar kazanabilir. Gelecek sezon kulüplerimiz sınırlama kalktığı için yabancılara hücum edecek. Akılcı olmayan yeni transferleri izleyeceğiz. Ben bu ülkedeki gençlere güveniyorum. Beşiktaş bu yapılanmayı başarırsa rakiplerine büyük üstünlük sağlar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor