Sinan Vardar

Sinan Vardar

02 Aralık 2014 | Salı

Şip-şak Beşiktaş ve gerçekler!

Karabükspor-Beşiktaş maçının ilk devresinde oldukça kısır bir futbol vardı. Beşiktaş ilk 45 dakika boyunca kanatları kullanmayı hiç düşünmediği gibi duran topları da çok kötü kullandı. Karabükspor, Beşiktaş'ı oynatmadığı gibi sahada oldukça sert bir futbol ortaya koydu.
Bu futbol oynatmama taktiği Tolunay Kafkas'a hiç yakışmadı. İkinci devrenin başında Sosa inanılmaz iki klas pasla Demba Ba'ya iki gol attırdı. İki yıldızın şip-şak golleri Beşiktaş'ı rahatladı. Ancak bu rahatlatlık maalesef Bilic'in yine hatalar yapmasına neden oldu. Hırvat teknik adamın, 2-0'dan sonra Sosa ve Demba Ba'yı oyundan çıkarması erken değişikliklerdi.
O ana kadar Beşiktaş kalesine gidemeyen Karabükspor golü düşünmeye başladı. Hele hele Oğuzhan'ın da etkisiz futbolu siyah-beyazlı takımı sıradan bir takım haline getirdi. Ev sahibi Musa ile bulduğu golün ardından Beşiktaş takımı panilkedi.
Bilic'in 87. dakikada takımda top tutabilecek Gökhan Töre'yi oyundan alması tam bir kumardı.
Dikkatinizi çekerim; maç tam 96 dakika oynandı ve bu karambollerde Mustafa Pektemek kırmızı kart gördü. Mücadelenin son anlarında Beşiktaş ceza sahasında yaşanan karamboller, şutlar, direkten dönen top Siyah-Beyazlı taraftarlar için kabus gibiydi.

Bilic artık çare bulmalı

Maalesef savunma hatalarından gelen goller ve son dakikalarda yaşanan gerginlikler artık Beşiktaş'ın klasiği haline geldi. Bunun yanısıra Mustafa Pektemek'in direkt kırmızı kart görmesi bence büyük kayıp.
Birinci gerçek; Beşiktaş, Karabük deplasmanını kayıpsız kapatarak liderliği 1 puan farka çıkardı. Bunu alkışlıyorum.
İkinci gerçek ise; basit savunma hataları ve son anlarda yaşanan sıkıntılar ve skoru koruma telaşında yapılan inanılmaz hatalar.
Bilic bir an önce çare ürütmeli. Beşiktaş 2 farkı bulduktan sonra geriye çekilmemeli ve farkı daha da artırmalı.
Yoksa ligin en iyi futbol oynayan takımına yazık olacak.
Oldukça barılı bir maç yöneten hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nu da ayrıca tebrik ederim

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor