Sinan Vardar

Sinan Vardar

27 Kasım 2014 | Perşembe

General Demba Ba ve askerleri

Transfer yapmak kulüp yöneticileri için uzmanlık, biraz da şans işidir. Takıma öyle bir yıldız alırsınız büyük katkı yapar, öyle bir genç yıldız bulursunuz ki yıllarca takımınızı sırtlar. Veya tam tersi olur; büyük hayal kırıklığı yaşatır.
Ben her zaman futbol takımının en fazla 1-2 general ve onun çevresindeki askerlerden oluşmasından yanayım.
Bu yüzden benim sevdam özkaynaktır.
Beşiktaş'ta yöneticilik yaptığım yıllarda siyah-beyazlı takımda o dönemde birçok generalin olmasından rahatsızlık duymuş ve bunu sesli olarak dile getirmiştim. Maalesef o dönemde beni kimse dinlemedi ve generallerin oluşturduğu Beşiktaş çoğu kez sezonu hüsranla kapadı.

Parayla saadet olmaz!
Beşiktaş sezon başında Demba Ba'yı takıma alarak çok büyük transfer yaptı.
Gerçi bu transfer öncesinde Almeida'ya teklif yapılmış ancak şartlarda anlaşılamamıştı. Şans ve yönetimin manevra kabiliyetiyle getirilen Demba Ba, takıma çok büyük hava kattı. Demba Ba belki takımda en az koşan isim ama attığı gollerle takımına büyük katkıda bulunuyor.
Tabii yönetim kurulunun sezon başında yaptığı bir başka transfer Jose Sosa'yı da yabana atmayalım. Sosa her geçen gün kalitesini gösteriyor.
Beşiktaş, Sosa ile elini daha da güçlendirdi.
Kara Kartal'ın general ve askerleri bu bütünleşmeyle Kasım ayının son günlerine başarıyla geldi.
Bakın G.Saray'a.. Bir çok generalin bulunduğu şöhretler karması niteliğindeki sarı-kırmızılı ekip büyük çöküş içinde. Beşiktaş ile G.Saray arasındaki fark takım olma ruhudur. Demek ki futbolda da parayla saadet olmuyormuş!

Forma Kartal'ın ağzında

Beşiktaş'ın son oynadığı Kasımpaşa karşılaşmasında Olcay, Oğuzhan, Mustafa Pektemek gibi yıldızların yedek kulübesinde beklemesi, siyahbeyazlı takımın kadro zenginliğini yakalamaya doğru gittiğini gösterdi.
Beşiktaş'ta artık forma Kartal'ın ağzında.
Artık Olcay da olsan, Oğuzhan da olsan; senden iyisi varsa beklemek zorundasın. Yanlış anlaşılmasın; Olcay ve Oğuzhan'ın kalitelerini küçümsemiyorum ama artık Beşiktaş'ta büyük rekabet var.
Bu tablo teknik direktör Bilic'in büyük başarısı.
Beşiktaş'ın asker futbolcuları arasında özkaynak düzeninden çıkan Necip'in yanı sıra Atınç da var. Ben devre arasındaki kampta genç Ümit ve Furkan'dan büyük patlama bekliyorum.
Onlar da takıma katılırsa varmayın keyfime..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor