Sinan Vardar

Sinan Vardar

24 Kasım 2014 | Pazartesi

Demba Ba gerçek bir yıldız

Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında oyuna kontrollü başladı. Böyle başlaması gerekiyordu çünkü karşısında ligin en iyi pas yapan, kaliteli bir rakip vardı. Beşiktaş bu sezon kazandığı ilk penaltıyla rahatladı. Bilic rakibin üstüne gelmesini istedi. Bu çok doğru bir taktikti. Yedek kulübesinde; Olcay, Oğuzhan, Mustafa Pektemek, Atınç gibi oyuncuların olması da Beşiktaş'ın kadro zenginliğine doğru gittiğini gösteriyordu. Bu şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj...

Maçın yıldızları

Maçın önemli adamlarından biri 2 gol atan Demba Ba'nın yanı sıra Cenk Gönen, Sosa, Necip ve Serdar'dı.
Cenk kalesinde güven verdi. Sosa orkestra şefi gibi takımını yönetti.
Ve Necip... Belki unutanlar olmuş olabilir; bu futbolcunun yeri stoper veya ön libero... Necip dün uzun süreden bu yana ilk kez gerçek yerinde oynadı ve kalitesini gösterdi. Necip önce Kasımpaşa'dan Tunay'ın vuruşunu kale çizgisinden çıkardı ardından da ilk devrenin son dakikasında Demba Ba'ya al da at dercesine kafayla gol pasını verdi. Serdar sağ kanadı belki de ilk kez bu kadar verimli kullandı.
Menajerler umutlanmasın; Serdar böyle oynarsa Beşiktaş ligin devre arasında sağ bek almaz.
Demba Ba gerçek bir yıldız. O varsa gol yollarında sorun yok. 15 maçta 12 gol atması onun Beşiktaş için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
Attığı penaltı golleri bile kalitesini gözler önüne sergiliyor.

Dikkat etmek gerekli

Beşiktaş'ın eksik yönlerine gelince...
İkinci devrenin başında Kasımpaşa 3 net gol pozisyonundan yararlanamadı.
Bu pozisyonların ardından Babel'in direkte patlayan şutu siyah-beyazlı takım için şanstı.
Teknik direktör Bilic Kasımpaşa'nın baskısının ardından takıma dinamizm kazandırmak için son 25 dakikada Kerim-Olcay Şahan değişikliğini yaptı. Ardından da Oğuzhan Özyakup sahaya girdi. Bunlar çok doğru tercihlerdi.
Ancak yine de dikkat... Beşiktaş bu kadar çok yaşlanırsa başına büyük dert açar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor