Sinan Vardar

Sinan Vardar

18 Eylül 2014 | Perşembe

Beşiktaş taraftarına...

Süper Lig başladı ama takımlarımızın ve milli takımımızın, ardı ardına gösterdikleri olumsuz performans tüm futbolseverleri kötü etkiledi.
Bu sezon birçokları F.Bahçe'yi favori gösteriyor. İddiamın arkasındayım; bu sezon Beşiktaş benim favorim. Beşiktaş'ın erken form tutması hem avantaj hem de dezavantaj ama siyah-beyazlı takım genç, koşan ve sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan bir hüviyette.
Fenerbahçe'nin yaş ortalamasının 32 olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşayacağını tahmin ediyorum. Galatasaray'ın kötü hali de ortada. Eksikleri olmasına rağmen şu anda Beşiktaş, Süper Lig'in en iyisi.

Bu ilgisizlik zarar verir
Üzülerek belirtmek isterim ki; Beşiktaş taraftarının bu sezon ilgisizliğini anlamak mümkün değil. Siyah-beyazlı taraftarlar artık takıma sahip çıkmalı.
Daha önce de yazdım. Beşiktaş'ta kenetlenme olursa, arkadaşlık bağları çok güçlü olan bu takımı kimse kolay kolay yıkamaz. Ancak takıma öncelikle taraftarın sahip çıkması gerekiyor.
Başkan Fikret Orman ve İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi'nin işlerini güçlerini bir kenara itip Beşiktaş'a hizmet ettiklerine şahidim. 8 yıl önce henüz 32 yaşındayken şirketi emanet ettiğim oğlum Mete de şu anda yönetimde ve bizzat şahidim; o da günün büyük bölümünü Beşiktaş'a harcıyor.
Bu kadar mesaiye rağmen 'ilgisizlik' onları daha da üzüyor.
Bakın isimler önemli değil, artık Beşiktaş'a hizmet edenlere sahip çıkılmalı, yıpratılmamalı. Hep şunu söylüyorum, Beşiktaş kenetlenirse karşısında kimse duramaz.

Kilidi Oğuzhan açacaktır

Beşiktaş'ın maç kazanması için bol pozisyon üretmesi gerekiyor. Rizespor karşısında Beşiktaş yüzde 70 topa sahip olan takımdı. Ancak pozisyon üretmekte zorlanan Beşiktaş vardı sahada.
Beşiktaş, orta alanda daha organize olup topu ileriye daha olumlu taşımalı; kendi sahasındaki maçlarda rakibinin savunma duvarını bir şekilde açmalı. Bilic bunun için formüller üretmeli.
Oğuzhan'ın takıma dönmesiyle Beşiktaş'ın rakip savunmaların kilidini daha kolay açacağını tahmin ediyorum.

Anderlecht'e hayran oldum
Futbolda her zaman genç futbolculara inanan biri olarak 21 yaş ortalamasıyla G.Saray'a ecel terleri döktüren Anderlecht takımına hayran kaldım.
Galatasaray'ın belki 5'te biri fiyatına inanılmaz bir takım oluşturmuşlar.
Altyapıya inanmışlar ve büyük cesaretle genç oyuncularını Şampiyonlar Lig'i arenasına çıkmışlar.
Bugün Türkiye liglerinde sadece Altınordu ve Somaspor 21 yaş ortalamasıyla oynuyor. Türkiye'deki futbol yöneticilerinin dikkatine!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor