Sinan Vardar

Sinan Vardar

24 Nisan 2014 | Perşembe

Dayanamıyorum!

Öncelikle gece kulübünde sabaha karşı maruz kaldığı silahlı saldırı sonucu yaralanan oyuncu ve görevliler nedeniyle, tüm Beşiktaş ve spor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bu işin insani boyutu!
Ben, bu talihsiz olayı sizlere başka pencereden bakarak aktarmaya çalışacağım.
Beşiktaş, adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazılmış güzide kulübümüzdür.
Bir başka görüş açısıyla; eski kulüp başkanı tarafından borç batağına sokulup Avrupa Kupaları'na katılması yasaklanmış ve bu kişi daha sonra kulübü "Ne haliniz varsa görün, ben artık yokum" diyerek Federasyon Başkanı olmuş milyonların gönül verdiği Beşiktaş'tan bahsediyoruz.
Hiçbir kulübümüz hakkında, futbol yorumlarımın dışındaki unsurları baz alarak kötü ve olumsuz yazmayı düşünmedim.
Zaten vicdanım da buna elvermez!

Görev verilen kişi yanlış!
Beşiktaş'a sahip çıkan ve büyük özveriyle görev yapan Sayın Fikret Orman liderliğindeki yönetim, kulübü düzlüğe çıkarmak için hem maddi hem de manevi 7/24 zamanlarını harcıyorlar. Benim gibi Beşiktaş taraftarları da, Fikret Başkan ve yönetimine inanıyor. Ancak yaşanan bu son olay, acı gerçekleri ortadan kaldırmaz.
Orman yönetimi, Beşiktaş'ın futbol takımını ve takımın işleyişini "Profesyonellere teslim edelim" kararı aldılar. Bu kararlarını ben de destekledim. Fakat görünüyor ki, son günlerde futbol takımının oyuncuları hakkında yaşanan olaylar bize bu görevlendirmenin doğru, ancak görev alan kişinin yanlış olduğunu gösteriyor.

Birinci suçlu Önder Özen
Ey Sayın Önder Özen... Koskoca Beşiktaş'ın futbolunun sorumluluğu, sana ve ekip diye etrafında barındırdığın kişilere teslim edildi. Sonuç, kocaman sıfır! İyi niyetli Başkan ve yönetim kurulunun, profesyonelliğe yönelme arzusunda olan camiayı hayal kırıklığına uğrattığının farkında mısın Önder Özen? Bir futbol direktörünün birinci görevi, futbol takımının tüm problemlerini ortadan kaldırıp sorunların çözülmesini sağlamaktır.
Sen ne yapıyorsun? Senin asli görevin ne?
Futbolcular antrenman sahasında yumruklaşarak kavga ederlerse, otobüs yolculuğunda birbirleri ile tartışıyorlarsa, bir büyük maçtan sonra ertesi gün sabah saat 11.00'de antrenman olduğunu bilmelerine rağmen sabahlara kadar gece kulüplerinde alkol alıp silahlı yaralanma olayına karışıyorlarsa; sen de "futbol direktörüyüm" diye ortaya çıkıp nağmeler atma!
En önemlisi, tüm gücü ile mücadele eden Başkan Orman ve yönetiminin emeklerine, alın terlerine ve muhteşem Beşiktaş taraftarının sevgisine ihanet etmenin kimsenin hakkı yok.

Ağır taşı, herkes kaldıramaz
Önder Özen artık kendini sorgulamalı. "Artık bırak insanları kandırmayı, getirildiğin bu görevi yapamadın ve arkana bakmadan çek git" diyeceğim ama bunları söylemek bana düşmez! Ama bu sezon, senin tarafından ve tavsiyelerinle yapılan transferlerin de ne düzeyde olduğu da ortada! Nur içinde yatsın, rahmetli Vedat Okyar'ın dediği gibi; "Beşiktaş ağır taştır, herkes kaldıramaz!"
Tüm bu olayların yaşanması esnasında göreve getirilen ve yetki verilen personel için "İşleyişi bıraktık ne yapalım, maalesef elimizdeki malzeme bu" yorumu yapılabilir.
Ben de derim ki iyi araştırılarak daha iyi malzemelerin bulunduğunu biliyorsunuz. "Televizyona çıkıp konuşursam, değişik olur" ifadeni duydum, üzüldüm. Bu olaylar olmadan çözüm bulmak ve olayların yaşanmasını önlemenin, senin asli görevin olduğunu unutmaman gerekirdi! Yazmayayım diyorum, ancak olaylar yazmamı zorluyor. Umarım bir daha bu tür olaylar yaşanmaz ve ben de güzel konuları kaleme alırım. Herkese tekrar geçmiş olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor