27 Kasım 2014 | Perşembe

Bruma'nın ligi

Hala Bruma'nın "büyük topçu" olduğuna inanan var mı? Sonunda; Prandelli baskılara dayanamadı ve Anderlecht karşısında sahaya sürdü işte...
Kadroda olduğunu görünce, ister istemez bir gülme tuttu beni. Trabzonspor karşısında üç yabancıyla oynayan Prandelli'nin başına ya taş düşmüştü, ya da "cin fikirli" bir yönetici "vitrine koymak" adına onu ikna etmişti.
50 milyon TL'ye yakın maliyetiyle, yatırım amaçlı alınmış bu "genç yetenek"in bonservisi, maç öncesinde 2-3 milyon TL ediyorduysa, maçın ardından 1,5 milyona falan düşmüştür. Katar ya da Ruslar'a "bir şekilde" kaskallamak için henüz çok erken (ya çok geçse?).
Sorun; ne Bruma, ne de Bruma'yı alanlar belki de...
Sorun; "Bruma çok büyük topçu" yalanını parlatanlar ve o yalana inananlar.
Keza; tüm kulüplerde olduğu gibi, bu tip izleyici, okur ve taraftarlar, hayal satan medya ve hayal taciri yöneticilerin en büyük sermayeleri...
Bruma, gelişimini tamamlamamış, vasatın biraz üstü çizgide bir kariyer(!) vaad eden bir gençti en iyi ihtimalle. Başka bir deyişle; bir iki milyon avroya alınıp "ya tutarsa" denecek türdendi...
Ama o, 50 milyon TL maliyetiyle "yatırım" olarak pazarlandı. Açıkça soruyorum; Bruma'ya ödenecek bu astronomik paranın tamamının, Bruma, Bruma'nın kulübü, Bruma'nın menajerine gidip gitmediğini merak ediyor musunuz?
Yoksa tek merakınız; Galatasaray'ın -olmayan parasıyla- devre arası kimleri almaya yelteneceği mi? Siz bunu anlamadan, "Avrupa Fatihi" Galatasaray'ın maçlarını teknik- taktik analiz etmişiz neye yarar?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor