02 Ekim 2014 | Perşembe

Umut!

Maçın havasına sosyal medya sayesinde erken girdim. En etkilendiğim Tweet, milyonlarca takipçisi olan UEFA'nın resmi Twitter hesabından paylaşılandı. "2000 UEFA Kupası finalini hatırlayanlar RT'lesin" diyordu UEFA. RT rekoru kıran bu mesajla hayli duygulanmıştım.
Zarif bir şekilde Arsenal-G.Saray maçına dikkat çekiliyor, Türk Futbolsever'e göz kırpılıyordu. "14 yılda nereden nereye gelindi?" diye bir geyiğe hiç girmeyeyim en iyisi. Üçlü savunma vesaire eleştirilerine de. "Mor Forma" konuşsam daha iyi.
Beğendim... Lisemin (İzmir Atatürk Lisesi) renklerindeki formayı beğenmemem söz konusu değildi gerçi. Arsenal'in "sesli harf fakiri" ismiyle dalga konusu olan kalecisinin, sebebiyet verdiği yersiz penaltı ve gördüğü kırmızı karta kadar yazmış olduğum her şeyi sildim.

GÜÇLÜ YÖNETİM GELİR Mİ?
Sebebi maçın gidişatında bir kırılma beklediğimden falan değildi elbet. İçim sıkılmıştı. Maç esnasında sosyal medyada "Prandelli'yi de al, git" diye yazan Galatasaraylılar'ın, "Yanal'ı da al, gel", "Denizli ile aş da gel" diyebilecekleri bir başkan adayları dahi yoktu.
Şüphesiz ki; Londra'da Arsenal'e yenilmek, Dünya'daki hiçbir takım için hazmı zor bir durum değil. Sorun; zaferler alışkın bir camiadaki çaresizlik ve umutsuzluk hali. Bu durumu tersine çevirebilecek yeni bir yönetim, güçlü bir başkan beklentisi kimsede yok.
Takım; şişirilmiş yerliler, gözde yabancıların, sözde performanslarından ibaret. Wenger'in Arsenal'de 18. yılını doldurduğu günde, tam bir yıl önce (üçüncü gelişinde) kovulmuş Terim ise maçı, benim gibi sadece izledi...
Onu kovanların önce kalış, sonra kaçış planları... Kaçanları istemeye istemeye tutmaya çalışanlar, -hatta- kapılarında yatanlar...
Ne yazık ki bu tabloda, Galatasaraylılar için "Umut" sadece bir futbolcu ismi. Bu yazıyı DSmart'a ithaf ediyo rum. Maçın son bölümünde skorbordu vermedikleri için teşekkürler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor